geavanceerd zoeken
Your search results

Laguna Village 2.0: de grootste luxe beachclub van Spanje in Estepona

Posted by Ken Klaver on juli 30, 2022
0
Home » Laguna Village 2.0: de grootste luxe beachclub van Spanje in Estepona

Geschatte leestijd: 4 minuten

Op 15 juli 2022 werd echter de eerste steen gelegd voor het Laguna Village 2.0 project. Dit werd gedaan door Pablo Alberca (Directeur Operaties) en Rosauro Varo (President) van GAT inversiones (de eigenaren van de Puro Beach Club) die in het oorspronkelijke Laguna Village lag. Samen met Josep Antoni Escandell (General Manager) van Groupo Pachá en José Maria García Urbano (Burgemeester van Estepona) en Elías Bendodo (Junta de Andalucia) ondertekenden zij een brief die werd verzegeld in de eerste steen.

De burgemeester legde uit dat er weliswaar vertraging was opgetreden bij het leggen van de eerste steen, maar dat het project goed was gevorderd en dat in tegenstelling tot andere ontwikkelingen de tweede steen maandag zou worden gelegd. Het logo van bouwer B SOLIS werd tijdens de ceremonie op de plaats van het project aangebracht.

Op 29 december 2021 publiceerde de Spaanse digitale krant “El Confidential” dat Trilantic, het venture capitalfonds en eigenaars van The Pachá Group, een joint venture hebben gevormd met GAT Inversiones dat eigendom is van de Sevillaanse zakenman Rosauro Varo om een luxueus toeristisch macroproject te ontwikkelen op de oude site van Laguna Village.

Rosauro Varo was de eigenaar van de Puro Beach Club die in Laguna Village was gevestigd. El Confidencial meldde onder meer dat de joint venture Triantic/GAC het terrein reeds had verworven van de Zwitsers/Duitse ontwikkelaar SAUER.

Investering van 25 miljoen

Het idee van de nieuwe eigenaren is om 25 miljoen euro te investeren om zoedoende de “de grootste luxeclub van Spanje” te ontwikkelen. Met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter en 1.200 vierkante meter strandconcessie zal het worden verdeeld in zes zones: jachtclub, strandclub, kinderparadijs, restaurant-club, detailhandel, entertainment & shopping met aanvullende ervaringen.

De verwachting is dat Laguna Village 2.0 in 2023 zijn deuren kan openen.

Brand Laguna Village Estepona

Het oorspronkelijk eLaguna Village complex werd op zaterdagmiddag 29-08-2020 door brand verwoest. De bosbrand ontstond 500m verderop aan de bergkant van de kustweg in het gebied van het voormalige pretpark genaamd Prado World.

Het werd toegeschreven aan een elektrische storing in een klein huis waarin krakers een kabel over het grasland hadden laten lopen op 100m van een andere woning. Een echtpaar werd gearresteerd en later op borgtocht vrijgelaten. De sterke wind die middag voerde brandende sintels over de kustweg en kwam terecht op het pannendak van hotel Kimpinski en op de rieten daken van de gebouwen van Laguna Village.

Het rieten dak vatte snel vlam en omdat er geen dakpannen waren die de onderconstructie ondersteunden, vielen de daken snel naar beneden en vernielden de winkels binnen. De burgemeester van Estepona bezocht de plaats en verklaarde dat Laguna Village voor de zomer van 2021 zou worden heropend. De sloop en de schoonmaak van het terrein vonden plaats in november 2020.

In juni 2022 was men nog niet begonnen met de wederopbouw en er waren nog geen officiële aankondigingen geweest.

Leave a Reply

Compare Listings