Uw zoekresultaten

Het perfecte plan voor een romantische (post) Valentijn in Marbella

Home » Het perfecte plan voor een romantische (post) Valentijn in Marbella

Of je nu in Spanje woont of verder weg, een romantisch Valentijnsuitstapje in het zonnige Marbella zal zelfs het meest sceptische hart veroveren. Spanje is vol romantiek, maar Valentijnsdag in Marbella is iets speciaals.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Zo speciaal zelfs dat we het perfecte plan hebben samengesteld voor jou en je geliefde om van een echt speciale Valentijnsvakantie in Marbella te genieten.

Niki Beach Marbella

1. Maak een ochtendwandeling op de Avenida del Mar gevolgd door een ontbijt in de zon

De eerste stop in deze romantische route is een vroege ochtendwandeling langs de Avenida del Mar. Avenida del Mar is een must-see.  Dit prachtige plein verbindt het mooie park La Alameda met de boulevard langs zee. Begin de dag met een wandeling door het park La Alameda om de sierlijke waterfontein te bekijken en vervolgens de beeldencollectie van Salvador Dali te bewonderen.

Daarna is het tijd voor het ontbijt ofwel desayuno genoemd.

Er zijn tal van cafés en bars verspreid over de Avenida del Mar waar u kunt genieten van een ontbijt in de zon. U vindt er tal van internationale ontbijtopties, maar ook het iconische Spaanse ontbijt ‘pan con tomate’.

Dit Spaanse ontbijtgerecht bestaat uit een stuk geroosterd brood dat is ingewreven met knoflookteentjes, en een pasta van geraspte verse tomaten. Het wordt meestal overgoten met olijfolie en een beetje zout en geserveerd met koffie.

Je drinkt hierbij een kop koffie met melk, verse sinaasappelsap of gewoon melk.

Een typisch Spaans ontbijt, met name in het weekend zeer populair, zijn de churros (gefrituurd deeg).

2. Adem de frisse zeelucht in op een van Marbella’s prachtige stranden

Marbella heeft een gemiddelde van 325 dagen zon waardoor het de perfecte plek is om tijd buiten door te brengen deze Valentijnsdag. Het is met 27 km kustlijn en 23 stranden een waar genot voor de liefhebber. Maak na het ontbijt een wandeling op een van Marbella’s ongerepte stranden en snuif de frisse zeelucht op.

Venus Beach ligt op slechts een korte wandeling van Avenida del Mar, maar er zijn tal van andere stranden in de buurt die klaar zijn om verkend te worden. Golden Beach, Elviria Beach, en Cabopino Beach zijn slechts een paar lokale juweeltjes.

marbella 6458 xl

3. Verwen je partner met een romantische spa dag in een van Marbella’s luxe spa’s

Geniet van een spadag deze Valentijnsdag in Marbella. Valentijnsdag is een fantastisch excuus om je partner te verwennen met een heerlijke namiddag vol verwennerij en romantiek. Marbella heeft een indrukwekkende selectie van luxe spa’s waar u uw liefje kunt trakteren op een speciale Valentijnsdag spa behandeling.

Na een ontspannende strandwandeling is de volgende halte een spa-namiddag om samen met je partner te ontspannen en tot rust te komen.

4. Verken de idyllische oude stad en ga wat mensen kijken op Plaza de Naranjos

Na een decadente namiddag relaxen, is het tijd om de prachtige oude stad van Marbella te verkennen, te beginnen bij ‘Plaza de Naranjos’ (Sinaasappelplein).

Marbella’s Plaza de los Naranjos is een idyllische plek om de wereld voorbij te zien gaan terwijl u geniet van een kopje koffie en iets lekkers in de zon.

Plaza de los naranjos marbella

Doe als de plaatselijke bevolking en trakteer uzelf op een ‘merienda’.

Losjes vertaald als “middagsnack”, beschouwen de Spanjaarden de “merienda” als de vierde maaltijd van de dag. La merienda’ wordt in de late namiddag of vroege avond genuttigd en kan zowel zoet als hartig zijn.

Maak vanaf Plaza de los Naranjos een wandeling door de oude stad.

Je vindt er smalle doolhofachtige straatjes, koffiehuizen in overvloed, en een prachtig uitzicht op de bergen van Ronda.

Meer artikelen van ons vastgoedblog

5. Dineer in stijl in een van Marbella’s meest geliefde restaurants

Alles wat je nodig hebt is liefde, maar heerlijk eten en topklasse entertainment helpen zeker.

Marbella zit vol met geweldige restaurants waar u kunt genieten van verse, lokale zeevruchten, traditionele Spaanse gerechten of internationale gerechten.  Er is geen betere manier om een romantische Valentijnsdag in Marbella af te ronden dan met een diner voor twee in een van de beste restaurants van Marbella.

Veel van Marbella’s iconische restaurants bieden Valentijnsdag specials aan compleet met een verrukkelijk romantisch menu en topklasse live entertainment.

Onze laatste artikelen over nieuwbouw vastgoed in Costa del Sol

6. Schilder de stad rood met een romantische nacht in de stad

Marbella staat bekend om zijn bruisende nachtleven. De stad is de thuisbasis van een groot aantal nachtclubs en live muzieklocaties waardoor het de perfecte plek is om je vrolijke vodden aan te trekken en de hele nacht te dansen.

Als feesten tot in de kleine uurtjes niet jouw ding is, heeft Marbella een fantastische selectie van bars waar je een slaapmutsje kunt nemen en kunt genieten van een romantische Valentijnsavond in Marbella.

Marbella’s welbekende Puerto Banus gebied is de uitvalsbasis voor de rijken en beroemden van Marbella. De weelderige Puerto Banus wijk is een bijenkorf van bars, nachtclubs en feestgangers waar jij en je Valentijn kunnen nippen aan heerlijke cocktails en kunnen zien hoe de andere helft leeft.

Voor degenen die liever de lokale cultuur opsnuiven, is een reis naar Andalusië niet compleet zonder een flamenco show. Verras je geliefde met een culturele ervaring en ga naar een authentieke flamenco show in Marbella.

Shopping in Puerto Banus Marbella

Flamenco is een prachtige zigeunerdans die vertelt over de vreugden en pijnen van het leven zelf. Een flamencodanser is iemand die zijn of haar geest bevrijdt van alle remmingen en gewoon zichzelf uitdrukt. 

Er zijn tal van fantastische flamenco podia verspreid over de stad, maar ze zijn snel uitverkocht dus reserveer op voorhand om niets te missen.

Tot slot

Trakteer die speciale persoon op de perfecte Valentijn in Marbella. Marbella is meer dan alleen zonneschijn en stranden (hoewel die een enorme bonus zijn).  

Deze fantastische stad is doordrenkt van cultuur en zit boordevol romantische activiteiten voor een onvergetelijke Spaanse Valentijn.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen