geavanceerd zoeken
Your search results

“Historisch jaar” voor de verkoop van luxe woningen in Marbella

Posted by Ken Klaver on februari 15, 2022
0
Home » “Historisch jaar” voor de verkoop van luxe woningen in Marbella

Geschatte leestijd: 4 minuten

De stijging van de verkoop in 2021 was een record, vooral in het topsegment voor woningen boven de drie miljoen euro.

Covid heeft de vastgoedmarkt in Marbella versneld omdat het heeft veranderd hoe en waar mensen willen wonen, 2021 is een historisch jaar geweest.

De verkoop van luxe vastgoed heeft exceptionele hoogtes bereikt in 2021. Met name in de verkoop in de gouden driehoek van de Costa del Sol, Marbella, Benahavís en Estepona schieten sterk omhoog.

Verassend sneeuwbal-effect in het hoge segment

“Het is heel verrassend geweest en we hebben het aantal verkopen van 2019 overtroffen, wat voor ons al heel goed was in de drie belangrijkste gemeenten Benahavís, Estepona en Marbella,” Aldus Gunther, mede-oprichter van INVESTINSPAIN. “Het was allemaal erg onverwacht, want toen de pandemie in 2020 begon, waren we erg pessimistisch. De markt hield echter stand en nadat de reisbeperkingen afnamen, kwam er een lawine van verkopen op gang.”

Sofie en Gunther van INVESTINSPAIN

Huizenkopers nemen sneller een beslissing over een eigendom, voegt Gunther eraan toe: “Vroeger duurde het langer. Ze kwamen, ze kwamen weer, en het kon een jaar of twee duren voordat ze ‘ja’ zeiden. Nu is die tijdlijn korter. Wat langer duurt zijn aktes en procedures, maar dat heeft te maken met de beperkingen op reizen.”

Verandering in de luxe vastgoedmarkt door Covid

Kopers zijn ook op zoek naar grotere eigendommen: “Mensen willen grotere huizen met grotere terrassen, een plek met het beste klimaat en een goede omgeving van waaruit ze kunnen telewerken.”

De gemiddelde prijs van de woningen is ruwweg 1,8 miljoen euro.

Costa del Sol heeft grote plannen voor luxe toerisme, met twee grote luxe toeristische complexen. Het gebied is duidelijk aantrekkelijk voor “toeristen die meer uitgeven” aan te trekken. Maar het zijn niet alleen de “duurdere toeristen” die de regio aantrekt. Expats die naar de regio verhuizen, worden ook welvarender.


Meer over luxe vastgoed in regio Marbella


Vijf van de duurste straten om Een huis te kopen in Spanje liggen aan de Costa del Sol

Het is dan ook geen wonder dat de Costa del Sol opnieuw hoog neerstrijkt op de elitelijst van de duurste straten in Spanje. In feite hebben de gemeenten Benahavis en Marbella vijf van de tien duurste
straten in Spanje om een eigendom te kopen volgens onroerend goed portaal Idealista, waar de gemiddelde vastgoedprijzen in de meest chique straten van de Costa del Sol maar liefst €7 miljoen
per huis.

Volgens een door Idealista uitgevoerde studie zijn het eiland Mallorca, Malaga en Madrid de plaatsen waar de tien meest exclusieve wegen in het land om een huis te kopen geconcentreerd zijn, waarbij Mallorca de meest exclusieve straat van Spanje heeft.

Calle Sant, in de stad Calvia op Mallorca, heeft een gemiddelde verkoopprijs van € 7.043.750 voor een van hun luxe woningen.

Zagaleta, Benahavis

De tweede plaats op de exclusieve ranglijst gaat naar de Coto Zagaleta, een woonwijk ontwikkeling gelegen in Benahavis, in de buurt van Marbella, waar de meeste eigenschappen beschikken over meer dan 8.000m² percelen, liften, een bioscoopzaal en/of een spa en hebben een gemiddelde prijs van €7,042,462.

Investeren in nieuwbouw in Zuid-Spanje?

Hoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI per jaar) – De ultieme checklist

21-pagina’s met waardevolle informatie…gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST! 

  • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje
  • 9 kritische punten die uw investering in gevaar kunnen brengen
  • Lijst: Praktische zaken voor vakantieverhuur in Andalusië
  • Aanbevelingen: de beste investeringen in 2022 (Q3/Q4)
  • Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst (3 slaapkamer appartement)
  • Download ons gratis E-boek.
  • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde kennis voor een solide investering.

Leave a Reply

Compare Listings