geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Fiscaliteit – Goed nieuws voor Belgen met een tweede verblijf in het buitenland!

Belgen met een tweede verblijf in het buitenland worden anders belast dan Belgen met een tweede verblijf in eigen land. Hierdoor schendt België één van de basisprincipes van de EU, namelijk het vrije verkeer van kapitaal. In het verleden werd België hiervoor veroordeeld door het Europees Hof van Justitie, maar de wetgeving hieromtrent werd niet aangepast. Na een recente tweede veroordeling, dringt een aanpassing van de Belgische wetgeving zich op. De Belgische Administratie verspreidde wel een interne richtlijn die slechts voor een aantal landen een sluitende oplossing biedt.

België mag het inkomen van buitenlandse onroerende goederen niet belasten, maar dit moet wel in rekening worden gebracht om het tarief te bepalen dat mag worden toegepast op andere belastbare inkomsten. Omdat het belastbaar inkomen van een onroerend goed in het buitenland verschillend wordt vastgesteld, is het mogelijk dat u in een hogere inkomensschijf in de personenbelasting terechtkomt, waardoor dit kan resulteren in dat u meer belastingen betaalt.

Verhuur van uw vakantiewoning

België wordt nu op de vingers getikt omdat de Belgische wetgeving inzake verhuurde buitenlandse vakantiewoningen ook in strijd is met het vrije verkeer van kapitaal. Particulieren die hun buitenlandse vakantiewoning verhuren moeten namelijk het werkelijk ontvangen huurinkomen aangeven. Belgen met een tweede verblijf in België worden daarentegen belast op het geïndexeerd kadastraal inkomen verhoogd met veertig procent.

Wat zijn de gevolgen voor Belgische belastingplichtigen?

Na deze twee arresten zal België hieromtrent de wetgeving moeten aanpassen. In afwachting hiervan, kunnen Belgen met een niet-verhuurde buitenlandse vakantiewoningen zich baseren op de interne richtlijn uitgevaardigd door de Belgische Administratie. Eigenaars van verhuurde buitenlandse vakantiewoningen kunnen op basis van de recente ontwikkelingen de vaststelling van het belastbaar inkomen van dit onroerend goed aanvechten.

Bron: www.vandelanotte.be

Ontdek ons volledig aanbod aan villa’s, townhouses, appartementen en penthouses op onze projectpagina en contacteer ons voor meer informatie op [email protected].

Lees ook deze blogs gerelateerd aan fiscaliteit:

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen