geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Snelst groeiende populaties van Spaanse steden: Estepona op twee

Home » Snelst groeiende populaties van Spaanse steden: Estepona op twee

Geschatte leestijd: 3 minuten

De Costa del Sol en Costa Blanca kenden in 2023 een sterke populatiegroei volgens het INE (Nationaal instituut van statistiek). Dit kwam vooral door een sterke groei in het aantal buitenlanders die een woning kochten in de regio. In deze blog bespreken we de vijf Spaanse steden met de snelst groeiende populaties in 2023.

Snelst groeiende steden aan de Costa del Sol

Snelst groeiende populaties Spanje: Estepona
Estepona kende een grote populatiestijging, voornamelijk door buitenlanders

1) Torrevieja

Torrevieja aan de Costa Blanca kende de grootste populatiegroei in heel Spanje in 2023. Het bevolkingsaantal steeg er met 6,8% tot 91.731 inwoners.

2) Estepona

Estepona, de bloemenstad aan de Costa del Sol, kende de grootste populatiestijging van heel Andalusië. In 2023 was er een stijging van 4,6% tot 77.068. Het aantal geregistreerde buitenlanders in de stad steeg met 15%, van 18.250 naar 20.987 – hoewel het werkelijke cijfer veel hoger zou kunnen zijn.

In lijn met de bevolkingsgroei heeft Estepona ook een sterke stijging in de ontwikkeling van de infrastructuur gezien, waardoor het zich profileert als een bloeiende stad aan de Costa del Sol.

De recente infrastructurele uitbreidingen van Estepona omvatten de Recinto Ferial, het theater, het atletiekstadion, het gemeentelijke parkeernetwerk, de Paseo Marítimo, het nieuwe stadhuis, stedelijke voetgangerszone en de Mirador El Carmen, wat ook nodig is om één van de snelst groeiende populaties van Spanje te kunnen onderhouden.

Deze bevolkingsgroei heeft een positieve invloed gehad op de werkgelegenheidscijfers van Estepona. In de decembermaand noteerde Estepona volgens de Andalusische Arbeidsdienst het laagste werkloosheidscijfer van de afgelopen vijftien jaar, en bereikte niveaus die sinds 2006 niet meer zijn gezien.

Dit positioneert Estepona als een van de gemeenten met de laagste werkloosheidscijfers in Andalusië.

3) Benidorm

Ook Benidorm, aan de Costa Blanca, kende een sterke populatiegroei van 4,3% in 2023. De sterke stijgingen aan de Costa Blanca kwamen er door het relatief goede weer in combinatie met lagere vastgoedprijzen.

4) Marbella

Marbella kwam in dezelfde periode op de vierde plaats qua bevolkingsgroei en steeg met 3,9% van 150.321 inwoners naar 156.153. De meest recente gegevens van het gemeentehuis van Marbella, per 1 januari 2024, geven aan dat de bevolking zelfs nog hoger is, namelijk 165.871.

Volgens de statistieken zijn er 153 nationaliteiten geregistreerd in de gemeente – 112.013 Spaanse burgers, gevolgd door Britten (5.486), Marokko (5.177), Oekraïne (4.516), Colombia (3.712) en Rusland (3.319).

5) Benalmádena

Benalmádena bezet de vijfde plaats onder de snelst groeiende steden van Spanje, met een stijging van 3,8%, van 73.549 naar 76.318.

Conclusie

Vooral de Costa Blanca en de Costa del Sol kenden dus de snelst groeiende populaties in 2023. Dit komt voornamelijk doordat de regio’s zo bekend blijven bij buitenlanders voor een tweede verblijf. De Costa Blanca door de relatief lage prijs in combinatie met een goed klimaat en de Costa del Sol door de goede levenskwaliteit en een topklimaat het hele jaar door.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen