geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

10 belangrijke vragen bij het kopen van onroerend goed in Spanje

Home » 10 belangrijke vragen bij het kopen van onroerend goed in Spanje

Geschatte leestijd: 5 minuten

We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste locatie te kiezen bij het kopen van onroerend goed in Spanje. Het is niet alleen belangrijk voor je eigen persoonlijke voorkeuren en gemak, maar het kan ook een grote invloed hebben op de waarde van uw woning en eventuele huurinkomsten. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we een lijst samengesteld van 10 belangrijke vragen die je moet stellen over de locatie bij het kopen van onroerend goed in Spanje.

Kopen onroerend goed Spanje: 10 vragen

1. Is de locatie veilig en heeft het een laag criminaliteitscijfer?

Bij het kopen van onroerend goed in Spanje is een veilige buurt niet alleen belangrijk voor uw gemoedsrust, maar het kan ook van invloed zijn op de waarde van uw woning. Buurten met een hoog criminaliteitscijfer kunnen minder aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en huurders. Gelukkig is de criminaliteit aan de Costa del Sol over het algemeen zeer laag, ondanks de verhalen die de ronde doen over Marbella. In deze blog ontdek je wat de feiten zijn en wat fictie over criminaliteit in deze prachtige kuststad.

2. Zijn er scholen, ziekenhuizen en andere essentiële voorzieningen in de buurt?

Als u kinderen heeft, is het belangrijk om te controleren of er goede scholen in de buurt zijn. Gelukkig kent de Costa del Sol tal van internationale scholen waar kinderen tweetalig les krijgen. Ook kan de nabijheid van een ziekenhuis of andere medische faciliteiten van groot belang zijn.

3. Zijn er goede transportverbindingen?

Een goede toegang tot het openbaar vervoer en snelwegen kan uw leven gemakkelijker maken en kan ook aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en huurders. Voornamelijk het busvervoer aan de Costa del Sol is goed gereld. Ook zijn er goede treinverbindingen tussen Malaga stad en Fuengirola én zijn er plannen om deze verbinding door te trekken tot in Estepona.

4. Is de locatie dicht bij voorzieningen en attracties?

Als u wilt genieten van het nachtleven, restaurants en winkels, dan is het belangrijk om bij het kopen van onroerend goed in Spanje te controleren of deze voorzieningen in de buurt zijn. Ook de nabijheid van bezienswaardigheden en attracties kan een belangrijke factor zijn. Belangrijk is om te onthouden dat een wagen onmisbaar is in vele kuststeden aan de Costa del Sol.

5. Is er toegang tot stranden, bergen en andere natuurlijke attracties?

Spanje is een land met een prachtige natuurlijke omgeving en het is belangrijk om te controleren of er makkelijk toegang is tot de natuur in de buurt van uw woning. Vaak zal de keuze gemaakt moeten worden tussen nabijheid tot het strand en nabijheid tot de bergen. Dankzij de enorme kuststroken zijn woningen nabij het strand (dit wil niet zeggen frontline beach) redelijk betaalbaar.

6. Is de locatie geschikt voor uw levensstijl?

Als u van een rustige levensstijl houdt, dan is het belangrijk om bij het kopen van onroerend goed in Spanje te controleren of de locatie in overeenstemming is met uw levensstijl. Hetzelfde geldt voor mensen die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven. Ook de nabijheid van de snelwegen is hiervoor belangrijk. Maak dus de afweging tussen eventueel geluidsoverlast en bereikbaarheid.

7. Is er voldoende parkeergelegenheid?

Een gebrek aan parkeergelegenheid kan frustrerend zijn en kan ook potentiële kopers en huurders afschrikken. Gelukkig bieden zeer veel nieuwbouwprojecten aan de Costa del Sol een privé-parking aan, waardoor je bij het thuiskomen altijd parkeergelegenheid zal vinden.

8. Wat zijn de belastingen en andere kosten?

Het is belangrijk om te weten welke belastingen en andere kosten van toepassing zijn op onroerend goed in de locatie die u overweegt. Dit kan van invloed zijn op uw beslissing om te kopen of te huren. Deze kosten zijn over de hele Costa del Sol hetzelfde, hoewel een keuze tussen nieuwbouw en bestaande woningen wel een impact kunnen hebben.

9. Hoe is de lokale economie?

Een sterke lokale economie kan van invloed zijn op de waarde van uw woning en de huurinkomsten. Het is belangrijk om te controleren of er veel werkgelegenheid is in de buurt en of er sprake is van economische groei bij het kopen van onroerend goed in Spanje. Ook hier heeft de gehele Costa del Sol weinig te vrezen. Vrijwel alle steden kenden een mooie expansie gedurende de voorbije jaren.

10. Wat zijn de lokale regelgevingen?

Het is belangrijk om de lokale regelgevingen te begrijpen bij het kopen van onroerend goed in Spanje. Dit kan onder meer betrekking hebben op bouwvoorschriften en beperkingen voor verhuur. Deze beperkingen kunnen ook opgelegd worden door de community waarin je koopt. Hierbij is het samenwerken met een ervaren makelaar die voldoende kennis heeft van de verschillende regio’s en projecten essentieel.

Conclusie over kopen onroerend goed Spanje

Het kopen van onroerend goed in Spanje is een belangrijke beslissing waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende zaken. Naast je budget, het aantal slaapkamers, de oppervlaktes, terras, stijl, etc. zijn ook de nabijheid van voorzieningen, veiligheid, regelgeving en de algemene ligging belangrijk. Ontdek dus de verschillende regio’s en spits je toe op je favorieten alvorens naar specifieke projecten te kijken.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen