Your search results

Onroerend goed in Spanje: De 7 meest exclusieve buurten aan de Costa del Sol

Posted by Ken Klaver on november 23, 2021
0
Home » Onroerend goed in Spanje: De 7 meest exclusieve buurten aan de Costa del Sol

Geschatte leestijd: 11 minuten

Een gids voor de meest exclusieve buurten aan de westelijke Costa del Sol en het soort prachtige huizen dat daar te koop is, als u diepe zakken heeft!

Een van de mooiste gedeelten van de Costa del Sol ligt tussen Sotogrande en Estepona. Een minder ontwikkeld deel van de kustlijn met een dramatische bergachtergrond en een groen landschap. Dit gebied biedt een prachtige natuurlijke omgeving. Het is daarom niet verwonderlijk te ontdekken dat het ook de thuisbasis is van enkele van de meest exclusieve buurten aan de westelijke Costa del Sol.

Sommige genieten van de nabijheid van de zanderige kustlijn, terwijl andere in de glooiende uitlopers van de bergen liggen. Prachtige uitzichten zijn standaard, net als enkele van de beste huizen die je in Zuid-Spanje (en in feite in Europa) kunt vinden.

gunther en sofie staging.investinspain.be
Gunther en Sofie van Investinspain.be

In dit artikel, Gunther de Vleeschouwer, mede-oprichter van InvestinSpain.be en een expert op het gebied van onroerend goed aan de Costa del Sol, deelt zijn gids voor deze gewilde buurten aan de westelijke Costa del Sol en de soorten prachtige huizen die er te koop zijn.

1. La Zagaleta in Benahavís

Als het gaat om exclusieve buurten aan de Costa del Sol, steekt La Zagaleta met kop en schouders boven alle andere uit. Dit afgelegen privé domein (900 hectaren), gelegen op de weg naar Ronda, ongeveer 13 km van Marbella, is een select heiligdom van multi-miljoen euro woningen. Vele behoren toe aan de rijken en beroemden van de wereld, en allen genieten van ongeëvenaarde voorzieningen ter plaatse.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? De bevoorrechte locatie en absolute discretie – u zult nooit weten wie uw buren zijn.

2. La Reserva in Sotogrande

Aan het uiterste westelijke uiteinde van de Costa del Sol ligt de prachtige privégemeenschap van Sotogrande. Het is synoniem met exclusiviteit sinds zijn oprichting. De luxueuze residentiële ontwikkeling behoort tot de beste in Europa, en net als La Zagaleta, biedt het privacy en discretie. Een van de beste wijken van Sotogrande is La Reserva, gelegen in de uitlopers van het binnenland. Het heeft zijn eigen golfbaan (er zijn er vijf in totaal in Sotogrande), evenals een strandclub in het binnenland met een zoetwaterlagune.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? Het prachtige landschap met voorzieningen van wereldklasse voor de deur.


Laatste berichten van Investinspain.be


3. Finca Cortesin in Casares

Verscholen op een bevoorrechte locatie in de buurt van het mooie witte dorpje Casares, brengt Finca Cortesin alle elementen van het luxe leven samen. Binnen de omheinde residentiële ontwikkeling zijn een van ’s werelds beste hotels resorts en een van de top vijf golfbanen in Spanje. Finca Cortesin is perfect onderhouden en heeft een prachtig uitzicht op de nabijgelegen bergketens, de Middellandse Zee en Gibraltar. Het biedt diensten van wereldklasse aan bewoners en gasten.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? De prachtige locatie en de lage dichtheid van de ontwikkeling.

Terrazas de Cortesín seaviews: Prestigieuze appartementen gelegen in het beste golf resort van Europa; Cortesín Golf- vanaf €455.000

Een van de belangrijkste kenmerken van het residentiële Terrazas de Cortesin Seaviews is de openheid met lage woondichtheid. De exclusiviteit van het complex met ruime appartementen en grote terrassen zijn visueel zeer aantrekkelijk. Het resultaat is een verzameling van 44 hoog niveau woningen, verdeeld in 3 blokken, verdeeld over 2- en 3 slaapkamer appartementen en penthouses. Het gunstige B-energieprestatiecertificaat van Terrazas de Cortesin Seaviews, is daarbij ook een mooie plus.

https://investinspain.be/project/te-koop/terrazas-de-cortesin-seaviews/

4. El Paraiso in Estepona

Een van de meest gevestigde buurten aan de westelijke Costa del Sol, El Paraiso, geniet van een optimale locatie. Gelegen aan het oostelijke einde van de New Golden Mile, ligt het binnen handbereik van Marbella en Estepona. El Paraiso, dat in het begin van de jaren 1970 werd opgericht rond een golfterrein met dezelfde naam, biedt een prachtig uitzicht op zee en de bergen waarvan alle villa’s aan de met bomen omzoomde lanen die uit de kust oprijzen, op slechts enkele minuten afstand kunnen genieten.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? Zijn goed ontworpen lay-out en rust, alles binnen zeer gemakkelijk bereik van Marbella.

Mirador del Paraíso: Unieke villa’s in Benahavís – vanaf €1.350.000

Mirador del Paraíso is een gated community dat beschikt over luxueuze villa’s. Alle villa’s beschikken over een eigen zwembad en er zijn telkens ruime terrassen voorzien. Bovendien worden de woningen omringd door weelderige groene tuinen en is er ook een clubhuis voorzien. Mirador del Paraíso ligt op een site van zo’n 123.000m2 en biedt heel wat rust en privacy aan haar inwoners.

https://investinspain.be/project/te-koop/mirador-del-paraiso/

Gerelateerde berichten van ons blog


5. La Quinta in Benahavís

Genietend van één van de beste locaties aan de westelijke Costa del Sol, ligt La Quinta in de uitlopers ten westen van Marbella in een prachtige omgeving. Het biedt een oase van rust en stilte binnen een korte rijafstand van de felle lichten van Marbella en Puerto Banús, op slechts een paar minuten afstand. La Quinta werd ongeveer 30 jaar geleden opgericht en omvat een van de beste golf- en countryclubs aan de Costa del Sol, het 5-sterren Westin Quinta hotel plus drie uitstekende restaurants.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? Zijn elegante planning en privacy binnen handbereik van Marbella.

Quercus: Appartementen in Real De La Quinta Resort – vanaf €577.500

Quercus maakt deel uit van het Real de La Quinta resort. Dit is een complex dat bestaat uit 7 appartementsbokken in fase I en 11 andere in fase II, die samen een stijlvol dorp vormen. De woningen bestaan uit 2 tot 4 slaapkamers, ruime terrassen en beschikken over zeer goede berg- en zeezichten.

Real de La Quinta zelf ligt in een prachtige enclave die omringt wordt in het noorden door National Parkland, in het oosten door de La Concha berg, in het zuiden met prachtige zeezichten en in het westen door het nationaal park Sierra de Las Nieves.

https://investinspain.be/project/te-koop/quercus/

6. Los Flamingos in Benahavís

Los Flamingos ligt iets landinwaarts ten oosten van Estepona, in een groene vallei, compleet met natuurlijk meer en panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Ontworpen als een paradijs voor golf – Los Flamingos is de thuisbasis van drie uitstekende golfbanen – en bekend om zijn privacy, biedt deze woonwijk een van de meest exclusieve buurten aan de westelijke Costa del Sol. Het gebied is ook de thuisbasis van Villa Padierna, een van de beste hotels in de wereld.

Wat maakt deze wijk zo exclusief? De ontwikkeling is volledig in harmonie met de prachtige natuurlijke omgeving.

Los Flamingos Views: 6 luxevilla’s in het exclusief 5-sterren golf resort van Los Flamingos- €1.800.000

Deze community van 6 exclusieve villa’s beschikt over geweldige zeezichten en ligt vlakbij Marbella en Puerto Banús. U vindt verschillende type villa’s van 3 tot 7 slaapkamers. Iedere woning is telkens voorzien van open ruimtes, ruime terrassen, dressings en en-suite badkamers. Bovendien kan u ook genieten van de services en golfbanen die vlakbij liggen!

https://investinspain.be/project/te-koop/los-flamingos-views/

7. La Finca in Sotogrande

La Finca maakt deel uit van het hoger gelegen gebied van Sotogrande en geniet van enkele van de mooiste natuurlijke omgevingen in de omgeving. Kurkeikbossen doorkruisen het landschap, terwijl in het noorden prachtige bergen oprijzen en in het zuiden de Middellandse Zee glinstert. La Finca heeft een indrukwekkend uitzicht op dit alles en het voordeel dat het op slechts een paar minuten rijden van de jachthaven van Sotogrande en het plaatselijke strand ligt.

Dit deel van Sotogrande is ontworpen als een exclusieve schuilplaats en is misschien een van de meest recent ontwikkelde, maar het behoort nu al tot de beste.

Wat maakt dit gebied zo exclusief? Een afgelegen locatie, maar met gemakkelijke toegang tot de voorzieningen en communicatie van Sotogrande.

La Finca Sotogrande: Luxewoningen vanaf €410.000

LA FINCA Sotogrande is een residentieel woonproject van 176 luxehuizen gelegen aan de rand van La Cañada golfbaan in la Reserva van Sotogrande. Het biedt vrede in een veilig en discrete familiale omgeving met uitzicht over de zee, golfbaan en Gibraltar.

Binnen dit project zijn er verschillende type villa’s met 3 tot 5 slaapkamers en oppervlaktes van 177 m2 tot 257 m2. De woningen zelf beschikken over open leefruimtes die zeer veel natuurlijk licht binnenlaten. Ook zijn er ruime terrassen met zeezicht. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een optionele jacuzzi of privé zwembad te plaatsen.

https://investinspain.be/project/te-koop/la-finca-sotogrande/

Meer vastgoed pagina’s van InvestinSpain.be

Leave a Reply

Compare Listings