Uw zoekresultaten

Marbella genomineerd voor ‘beste toeristische bestemming in Europa’ 2022

Marbella genomineerd voor beste toeristische bestemming in Europa 2022
Home » Marbella genomineerd voor ‘beste toeristische bestemming in Europa’ 2022

Geschatte leestijd: 4 minuten

Nu de bezoekersaantallen in het hoogseizoen weer het niveau van voor de pandemie bereiken, zou Marbella een nieuwe erkenning kunnen krijgen die haar imago als toeristische bestemming ten goede zou komen.

marbella 6458 xl
Marbella – Het strand met ‘La Concha’ op de achtergrond

De stad is genomineerd voor de prijs “Best Tourist Destination in Europe” voor 2022, die wordt toegekend door de Europese reiswebsite “Best Destinations”.

De prestigieuze onderscheiding van dit internationale merk levert aanzienlijke voordelen op.

Marbella in de spotlights… en online

De promotie wordt geraamd op tien miljoen euro, naast de verspreiding in de internationale media, zoals Forbes, Vogue, Yahoo of Geo.

De burgemeester, Ángeles Muñoz, benadrukte het belang van deze onderscheiding voor de gemeente in de krant SurinEnglish.

“Het is geweldig nieuws en zal ons versterken als een bestemming voor bezoekers met een hoge koopkracht, beïnvloeders, media en professionals uit de toeristische sector…”

“We zullen deel uitmaken van een lijst van twintig steden die gepromoot zullen worden als unieke en kwaliteitsvolle plaatsen,” zei de burgemeester.

Ze voegde eraan toe: “Het doel van European Best Destinations is om ons continent bekend te maken als de nummer één bestemming in de wereld en we willen deze campagne leiden vanuit Marbella, waar we uitmuntendheid, een benijdenswaardige kwaliteit van leven en eersteklas toeristische infrastructuren bieden.”

Cultuur en toerisme in Europa

Het webportaal European Best Destinations is gevestigd in Brussel en werd in 2009 opgericht met als doel cultuur en toerisme in Europa te promoten.

Het is geassocieerd met meer dan driehonderd gemeenschapsdelegaties en het EDEN-netwerk, dat door de Europese Commissie is opgericht.

De organisatie heeft een potentieel bereik van zes miljoen reizigers en haar werkzaamheden hebben een impact op meer dan 400 bestemmingen, in samenwerking met de VVV-kantoren, door de creatie van reisgidsen.

Driemaal per jaar organiseren zij wedstrijden die openstaan voor het publiek, waaronder de prijs voor de beste bestemmingen van het jaar, waarvoor de gemeente Marbella genomineerd is, en waaraan miljoenen reizigers deelnemen die hun stem uitbrengen op hun favoriete bestemmingen.

Online stemmen

De titel voor beste bestemming zal worden toegekend door middel van een online stemming via de website European Best Destinations, die zal plaatsvinden gedurende drie weken, van 20 januari tot 10 februari 2022.

“Het zullen een paar dagen zijn waarin we alle burgers en toeristen zullen aanmoedigen om hun stem uit te brengen om Marbella op nummer één te krijgen in deze exclusieve ranglijst,” zei de burgemeester.

Positieve trend tourisme in Marbella

Volgens de gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek, die enkele weken geleden door de delegatie van Toerisme onder de aandacht werden gebracht, is de toeristische sector in de maand augustus weer op gang gekomen, met 51.443 bezoekers uit andere landen, naast de 36.023 eigen onderdanen.

“Het is een maand geweest die al globale cijfers heeft genoteerd die zeer dicht bij die van dezelfde periode in 2019 liggen,” zei de algemeen directeur van de sector, Laura de Arce.

Meer over Marbella

Niki Beach Marbella

Meer over vastgoed in Marbella

Het laatste vastgoed nieuws uit Zuid-Spanje

Meer vastgoed pagina’s van Investinspain.be

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen