geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Ontdek het wijnmuseum van Marbella

Chef-kok Santiago Domínguez heeft het oudste visrestaurant van Marbella heropend met een wijnmuseum waarin 2.500 flessen zijn ondergebracht. Bezoek deze authentieke attractie en geniet van een heerlijke lunch of diner in dit unieke restaurant.

De stad Marbella heeft vanaf dit voorjaar een nieuwe toeristische attractie, dit keer een met een gastronomische karakter. Restauranthouder Santiago Dominguez heeft recent een wijnmuseum geopend in zijn visrestaurant te Marbella waar zo’n 2.500 flessen uit verschillende delen van de wereld worden tentoongesteld.

De Corona pandemie was voor de restauranthouder een gelegenheid om te vernieuwen en zijn publiek iets meer te bieden dan heerlijke zeevruchten. Daarom voegde hij een tentoonstelling toe van “2.500 flessen” die de restauranthouder heeft verzameld tijdens zijn reizen over de hele wereld, waardoor er exemplaren zijn die “afkomstig zijn uit Rusland, Amerika, Afrika en Spanje,” met daarnaast nog vele andere nationaliteiten.

De hervorming die de zakenman tijdens de moeilijke maanden van de pandemie heeft doorgevoerd, heeft geleid tot de toevoeging van een extra zaal aan het restaurant die tot wijntempel werd omgetoverd. Onder de meest opmerkelijke flessen bevinden zich “enkele zeer grote flessen Vega Sicilia die uniek zijn in de wereld“, evenals “de eerste etiketten” van het emblematische wijnhuis. Daarnaast ook een “200 jaar oude Duitse”.

restaurador Santiago Dominguez muestra Museo 1567953238 137569981 667x375
Santiago Domínguez – Wijnmuseum Marbella

In het Wijnmuseum in Marbella dat het visrestaurant van Santiago rijk is, zijn ook voorbeelden te zien die deel uitmaken van de geschiedenis, zoals de “flessen wijn die Boudewijn en Fabiola van België dronken op de dag van hun huwelijk, de fles die ze dronken tijdens het diner” of een paar “van toen Alfonso XIII trouwde”, hoewel ze dateren van 1886.

“Het zijn flessen die niet bestaan en alleen hier zijn, en daarom voor mij een waarde hebben die niet economisch is, maar menselijk, in die zin dat ik ze heb verzorgd en dat ik ze met grote genegenheid heb proberen te vinden. En ook een waarde voor het publiek omdat ze dingen zien die ze nergens anders hebben gezien,” zegt de uitbater, erop wijzend dat de exemplaren enkel voor tentoonstelling zijn, maar de toegang tot het museum is gratis.

Het idee is al tientallen jaren in de maak, om precies te zijn sinds 53, toen Domínguez in Madrid werkte met Perico Chicote, hoewel hij al van kinds af aan een band had met de beste wijnen, aangezien zijn grootvader een wijnboer was en Ribera del Duero-wijn produceerde. Reeds in de hoofdstad Madrid, waar hij op 14-jarige leeftijd naartoe verhuisde, voelde hij de wens om op een dag een museum te hebben.

“Ik droomde van het museum dat Perico Chicote had en uiteindelijk denk ik dat ik het verbeterd heb, want er zijn meer interessante dingen die er niet waren. De wereld is geëvolueerd en hier kunnen we dingen bewaren die toen niet bestonden”. Deze tempel van Marbella-wijn herbergt ook “de eerste vaten bier aan de Costa del Sol”, daterend uit 1956 en 1957, waarin de eerste bieren van het merk Victoria werden geserveerd.

Restaurant Santiago wijnmuseum Marbella
Restaurant Santiago – Marbella

De heropening van het visrestaurant gaat ook gepaard met de toevoeging van nieuwe gerechten aan de kaart, zoals rode garnaal met rijst, een extract van zeevruchten met zoete azijn, zeer zachte gepekelde tonijn en kreeftencrèmes, bloemkool en prei met oesters, groenten, waterkers of een zeeduivelsoep. Daarnaast zijn er diverse vis en zeevruchten die in de vissershavens van Marbella en Estepona worden verzameld.

De restauranthouder ziet het hoogseizoen met optimisme tegemoet, ondanks een moeilijk 2020, zou hij al heel blij zijn om dit jaar genoeg omzet te draaien om de kosten te dekken. De verwachting is dan ook dat tot de tweede helft van juli er niet op volle capaciteit aan de Costa del Sol zal kunnen worden gewerkt.

“Als we op 70 of 80 procent capaciteit kunnen werken, zou ik heel tevreden zijn” en “door gaan en nooit opgeven,” benadrukte Dominguez. “We moeten allemaal op dezelfde lijn zitten”, zegt de restauranthouder, die het betreurt dat 50% van het centrum van Marbella gesloten is “en dat moet verbeteren”.

Bron: Malagahoy.es

Check hier meer blogs

Mooiste wijken van Marbella

mei 7, 2021
Marbella is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest dynamische gebieden aan de Costa del Sol om in te
Lees verder
Overdrachtsbelasting verlaagd andalusie investinspain

Overdrachtsbelasting verlaagd naar 7% in And…

april 29, 2021
Geweldig nieuws voor de vastgoedmarkt in Marbella en andere steden aan de Costa del Sol. Overdrachtsbelasting onroe
Lees verder
boulevard paseo maritimo estepona

Vernieuwde Strandboulevard Estepona geopend

april 19, 2021
Vakantiegangers en inwoners van de populaire kustplaats Estepona kunnen sinds april genieten van de heraangelegde p
Lees verder
BANUS LAZULI INVESTINSPAIN 10 Piscina min

Luxe vastgoed Costa del Sol 2021: Welk type …

april 23, 2021
Persoonlijke smaak en de samenstelling van de lokale markt kunnen een grote invloed hebben op de keuze tussen de aa
Lees verder

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen