geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Laguna Village: Een transformerende luxe kustbestemming

Het langverwachte Laguna Village, één van de grootste toeristische en vrijetijdsbestemmingen van Spanje en de Costa del Sol, bereikt nu zijn laatste ontwikkelingsfase.

Dit ambitieuze project is het resultaat van een samenwerking tussen Rosauro Varo, via GAT Investments, en The Pacha Group.

Het eerste deel van de herontwikkeling van Laguna Village, Sublim beach club, is gisteren 30 april geopend.

Hoewel het complex nog niet af is, omvat het een restaurant, beachclub, zwembad en winkel met kleding van het duurzame merk EcoAlf.

En aan de andere kant van het zwembad is een restaurant dat ‘authentieke mediterrane gerechten’ verkoopt. Dit omvat gegrilde garnalen, kroketten, salades, octopus en andere lokale gerechten.

Laguna Village

Een Nieuw Visitekaartje voor de Costa del Sol

De ontwerpstudio Archidom, die door de Pacha Group is ingeschakeld om deze locatie tussen Estepona en Marbella te ontwerpen, onthult meer details over dit 16 miljoen euro kostende project. Volgens het studio streeft Laguna Village ernaar om “de sociale en gastronomische scene van de Costa del Sol te revolutioneren”.

Door gebruik te maken van duurzame, hoogwaardige materialen en slimme technologieën zoals domotica, natuurlijke verlichting en ventilatie, is Laguna Village ontworpen om een harmonieus samengaan met de omgeving te creëren. De golvende dak- en gevelvormen, geïnspireerd op de Sierra Bermeja bergen en de meanderende Padrón rivier, integreren het gebouw naadloos in het Middellandse Zeelandschap.

“We hebben onze handtekening weten te drukken op het Pacha Group project”, vertelt Chema Sobrado, medeoprichter van Archidom. “Dankzij onze grondige kennis van de regio hebben we de ruimte verrijkt met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke elementen, waardoor er een constante verbinding met de omgeving ontstaat.”

Laguna Village: Een Multifunctionele Bestemming

Het nieuwe Laguna Village zal over een oppervlakte van 3.000 vierkante meter beschikken, verdeeld over twee verdiepingen. Naast exclusieve hospitality, dining en zakelijke diensten, biedt het complex ook een buitenruimte met een infinity pool, een strandclub en parkeervoorzieningen.

Het interieurontwerp, eveneens door Archidom Studio, reflecteert de stijl van de buitenkant. Terracotta tegels met parelmoer glazuur, subtiel geplaatste verlichting en een mediterrane sfeer creëren een elegante, tijdloze ambiance.

Laguna Village is het resultaat van een samenwerking met tal van gerenommeerde partners, waaronder Bonifacio Solís voor de bouw, CBRE als projectmanager, Huete Architects, CQD voor constructieberekeningen, GARIN Engineers voor de installaties en LAND A GARDEN voor de landschapsarchitectuur.

Een Nieuw Epicentrum voor Gastronomie en Lifestyle

Het nieuwe Laguna Village zal naar verwachting uitgroeien tot een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen in de New Golden MileEstepona regio. Naast de exclusieve strandclub Sublim, zal ook het Japans-Mediterrane restaurant Kai haar deuren openen in mei.

De website van Laguna Village belooft “een innovatief concept dat naadloos wereld cuisine, lifestyle, vrije tijd en diverse entertainment combineert, om aan alle wensen van de gasten te voldoen”. Met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter biedt het complex ruimte aan toonaangevende merken uit verschillende sectoren, die samen een dynamische en sfeervolle omgeving creëren.

Drone Footage Video – Laguna Village

Laguna Village: Een Duurzame Aanpak

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de ontwikkeling van Laguna Village. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke, hoogwaardige materialen en slimme technologieën, is het complex ontworpen om in harmonie te leven met zijn omgeving.

Zo is er gekozen voor een golfvormig dak dat het gebouw integreert in het landschap, zijn er zonneschermen van wel 5 meter breed geïnstalleerd om direct zonlicht te weren, en wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie en verlichting om de energiebehoefte te minimaliseren.

“We hebben geen plastic gebruikt en hebben duurzaam gewonnen materialen toegepast”, benadrukt Chema Sobrado. “Daarnaast hebben we door onze grondige kennis van de regio, de ruimte kunnen verrijken met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke elementen.”

Een Nieuwe Toekomst voor Laguna Village

Na jaren van onzekerheid en vertraging, is de wederopbouw van Laguna Village nu eindelijk een feit. Waar het complex in 2020 nog door een verwoestende brand werd getroffen, zal het nu terugkeren als een vernieuwd icoon aan de Costa del Sol.

Met een investering van 16 miljoen euro en de expertise van gerenommeerde partners, is Laguna Village klaar om een nieuw hoofdstuk op te slaan. De opening op 15 april markeert het begin van het seizoen, met geleidelijke openingen van de verschillende onderdelen in de komende maanden.

Laguna Village

Een Unieke Kans voor Gasten en Medewerkers

Naast de exclusieve hospitality, dining en zakelijke faciliteiten, biedt Laguna Village ook nieuwe werkgelegenheid in de regio. Voor bezoekers belooft Laguna Village “een ongekende omgeving waar toonaangevende merken uit verschillende sectoren samenkomen, resulterend in een dynamische sfeer waar gasten kunnen genieten van een geweldige ambiance, vriendelijke en efficiënte service, en hoogwaardige eten en dranken”.

Een Toekomstbestendige Visie

Met zijn duurzame ontwerp, innovatieve concepten en strategische ligging tussen Estepona en Marbella, is Laguna Village klaar om uit te groeien tot een van de meest toonaangevende toeristische en vrijetijdsbestemmingen aan de Costa del Sol.

Door de nauwe samenwerking tussen Rosauro Varo, GAT Investments en The Pacha Group, gecombineerd met het vakmanschap van Archidom Studio en de expertise van diverse gerenommeerde partners, is dit complex een visitekaartje voor de regio. Met de opening in zicht, staat Laguna Village klaar om een nieuwe toekomst in te luiden voor deze iconische locatie.

Bedankt voor het lezen: Laguna Village: Een transformerende kustbestemming ontstaat

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen