geavanceerd zoeken
Your search results

Recordaantal Belgen kocht tweede verblijf in Spanje in 2022

Posted by Niels Bruggeman on augustus 3, 2023
0

In 2022 kochten maar liefst 8.210 Belgen woningen in Spanje, dit zijn er meer dan 22 per dag. Voor 4.635 hiervan ging het om een tweede verblijf in Spanje. Een recordaantal volgens de vereniging van Spaanse notarissen. De redenen waarom zoveel Belgen naar Spanje trekken vallen echter makkelijk te verklaren.

Recordaantal kocht tweede verblijf in Spanje

Nog indrukwekkender dan de 8.210 Belgen die in 2022 een woning kochten in Spanje, zijn de Belgen die er een tweede verblijf kochten. De 4.635 gelukkige kopers zorgden voor een stijging van maar liefst 34% in vergelijking met 2021. Toch is deze stijging niet onlogisch, met goede redenen kopen Belgen een tweede verblijf in Spanje.

Capri: Tweede verblijf in Spanje
Appartementen zijn een ideaal tweede verblijf in Spanje door makkelijk onderhoud en relatief lage kost

Waarom kopen Belgen een tweede verblijf in Spanje?

Goedkoper wonen in Spanje

Hoewel het leven alsmaar duurder lijkt te worden en een aankoop van een tweede verblijf in Spanje dus geen prioriteit lijkt, is het toch niet onlogisch dat veel Belgen woningen in Spanje kopen om een deel van het jaar door te brengen. De energiecrisis lijkt zelfs een katalysator voor veel mensen: In Spanje zorgt het milde klimaat er namelijk voor dat de verwarming niet aan moet, waardoor er minder elektriciteit moet gebruikt worden, wat resulteert in een lagere energierekening dan in België. Ook de kost van leven ligt lager in Spanje, waardoor je in de supermarkt met hetzelfde budget veel meer kan kopen dan in België.

Andere voordelen

Uiteraard zijn er ook andere redenen waarom Belgen een tweede verblijf in Spanje kopen. Het aangename weer en de mooie natuur en uitzichten zorgen ervoor dat Spanje een aangename plaats is voor Belgen om te vertoeven. De Costa del Sol, Balearen en Canarische eilanden vergroten deze voordelen nog extra uit.

Een woning in Spanje is een goede investering

Hoewel de prijzen stijgen, zijn woningen in Spanje over het algemeen goedkoper dan in België. Aan de hand van in welke regio je koopt kan je er vrij zeker van zijn dat prijzen ook na de aankoop van je tweede verblijf in Spanje verder zullen stijgen. Je woning zal dus meer waard worden naarmate de tijd vordert. Een goede makelaar die je voor het juiste project helpt kiezen is daarom belangrijk.

Ontdek waarom jouw droomhuis een slimme investering is:


Daarom kopen steeds meer Belgen woningen in Spanje. Ook in 2023 blijven Belgen geïnteresseerd in Spaans vastgoed. Volgens de eerder vermelde vereniging van Spaanse notarissen brak ook het eerste kwartaal van dit jaar alvast alle records.

Geïnteresseerd in onze andere blogs?:

Leave a Reply

Compare Listings