geavanceerd zoeken
Your search results

Malaga wordt de nieuwe “Silicon Valley” van Europa

Posted by Ken Klaver on december 12, 2022
0

Het nieuwe cybersecurity “centre of excellence” van de techgigant dat in Malaga zal worden gebouwd, betekent dat “de stad in korte tijd veel ontheemde werknemers van grote bedrijven zal moeten herbergen. Daarom wordt Malaga de nieuwe “Silicon Valley”. Dit zal naar een een stijging in de vraag naar luxe woningen aan de Costa del Sol in Spanje leiden.

Google’s plannen in Malaga

malaga

De plannen van Google om Malaga te positioneren als de nieuwe “Silicon Valley” van de Middellandse Zee hebben volgens een vooraanstaande ontwikkelaar geleid tot een stijging van de vraag naar luxe woningen aan de Costa del Sol.

Luxe woningen Malaga

Berkshire Hathaway HomeServices Spanje heeft een nieuw kantoor geopend in het centrum van Malaga met de bedoeling 400 nieuwe luxe woningen te ontwikkelen ten behoeve van de ontluikende technologiesector, te midden van de aankondiging van Google dat het een ‘centre of excellence’ voor cyberbeveiliging zal bouwen in de buurt van de haven van Malaga.

“De technologische en culturele attracties, het klimaat en vooral de levensstijl hebben Malaga tot een strategisch sleutelpunt voor de vastgoedsector gemaakt,” zei CEO Bruno Rabassa in een interview met SER Málaga.

“Vooral de belangstelling die Noord-Amerikanen tonen voor de hoofdstad Malaga, die zich snel positioneert als Malaga de nieuwe” Silicon Valley” van Europa, is veelzeggend.

“In korte tijd zal de stad veel ontslagen werknemers van grote bedrijven moeten opvangen.”

Het bedrijf van Rabassa heeft al een kantoor geopend in Marbella, met plannen om meer dan 1.400 luxe eigendommen te ontwikkelen langs de Costa del Sol, en voorziet een vraag die deels wordt gedreven door de ontwikkelingsplannen van Google.

Lees ook:

Google Safe Engineering Centre (GSEC)

Deze week heeft de Californische techgigant tijdens de cyberbeveiligingstop van de technologiereus in Madrid nieuwe details bekendgemaakt over zijn ‘centre of excellence’, dat volgend jaar wordt geopend. 

Het Google Safety Engineering Centre (GSEC) wordt ontwikkeld in een historisch gebouw bij de haven van Malaga en zal in de tweede helft van 2023 zijn deuren openen voor professionals op het gebied van cyberbeveiliging in de dop.

En in plaats van zich alleen te richten op de zuidwestelijke hoek van Europa, zoals oorspronkelijk gedacht, zal het centrum in Malaga een wereldwijde hub worden “in het hart van de digitale revolutie”, aldus Kent Walker, President of Global Affairs en Chief Legal Officer bij Google.

” Dit gaat de regels van het spel veranderen: In 2023 wordt Malaga ons nieuwe Google Security Engineering Center, een wereldwijd centrum voor cyberbeveiliging en malware-onderzoek,” zei hij.

Google bracht een gelikte video uit met enkele van de meest iconische locaties van Malaga, waaronder het Pompidou Museum, de haven en de kathedraal, als onderdeel van hun promotie voor het nieuwe project.

Een dergelijke ontwikkeling zal waarschijnlijk een agglomeratie-effect teweegbrengen, waardoor een groter aantal technologiebedrijven naar de Spaanse zuidkust zal trekken en de nieuwe Malaga ‘Silicon Valley’ zal ontstaan.

Leave a Reply

Compare Listings