geavanceerd zoeken
Your search results

De 10 mooiste stranden van de Costa del Sol

Posted by investinspainadmin on juli 17, 2020
0

We kennen de Costa del Sol allemaal wel omwille van de mooie Andalusische dorpen, de leuke restaurants en bars en natuurlijk de prachtige zuiderse stranden. Bent u op zoek naar dé mooiste stranden van de Costa del Sol om tijdens uw verblijf heerlijk te kunnen zonnebaden? Check dan zeker deze blog waarin we onze top 10 prijsgeven!

Inhoudsopgave

  1. Playa de Maro
  2. Playa Burriana
  3. La Malagueta
  4. Playa de los Boliches
  5. Playa de Artola
  6. Playa Real de Zaragoza
  7. Bounty Beach
  8. El Padrón
  9. Playa de la Rada
  10. Playa de Sotogrande

1. Playa de Maro (Nerja)

We beginnen onze top 10 mooiste stranden aan de Costa del Sol met Playa de Maro in Nerja. Dit is een adembenemend strand waar zeer veel te beleven valt. Het ligt tussen hoge kliffen en er monden enkele rivieren in uit, wat zorgt voor spectaculaire watervallen. Het strand zelf bestaat uit een mengeling grof zand en kiezels en is ongeveer 500 meter lang en 200 meter breed.

Doordat Playa de Maro in beschermd kustgebied ligt, mag er niet aan visvangst worden gedaan. Hierdoor is snorkelen er een zeer populaire activiteit, want er vallen enorm veel vissen te spotten. Daarnaast vergemakkelijkt het heldere water het snorkelen of duiken. U hoeft dus helemaal niet ver te zwemmen om te genieten van deze fijne onderwaterwereld.

Een andere populaire activiteit bij Playa de Maro is kajakken. Een route die veel wordt afgelegd is de route tussen Maro en Burriana. Hierbij is het zeer leuk om de vele rotsen en grotten te ontdekken, net als enkele watervallen.

2. Playa Burriana (Nerja)

Op zo’n 6 kilometer van Playa de Maro vindt u Playa Burriana, ook dit strand behoort tot de top in Nerja. Het is 800 meter lang en 40 meter breed en beschikt over zeer fijn zand. Playa Burriana ligt in een brede baai en is een zeer kindvriendelijk strand.

In tegenstelling tot Playa de Maro vindt u hier wel veel faciliteiten zoals restaurants en bars die te vinden zijn langs de boulevard ‘Paseo Maritimo Antonio Mercero’. Zo kan u bijvoorbeeld gaan eten bij chiringuito Moreno, waar er heerlijke paella’s en cocktails geserveerd worden langs het strand. Daarnaast zijn er ook vele speelzones voor kinderen, volleybalvelden en kan er aan watersporten zoals kayak en jetski gedaan worden.

Playa Burriana werd dit jaar (2020) uitgeroepen tot het op één na beste strand van Europa door de organisatie Europe Best Destinations!

3. La Malagueta (Málaga)

La Malagueta is het strand dat het dichtste bij het centrum van Málaga ligt. Het is een gezellig strand dat verschilt van de andere toeristische stranden, want hier treft men naast de dagjestoeristen die de stad bezoeken, vooral lokale mensen aan.

La Malagueta is een kunstmatig strand (aangemaakt met zand uit de Sahara) van 1200 meter lang, dat naast de haven van Málaga ligt. Hierdoor zijn er dus ook zeer veel faciliteiten aanwezig en kan u een uitstap naar het strand combineren met een bezoek aan het centrum of de haven van Málaga.

Er zijn voldoende ligbedden en palmbomen die schaduw bieden, en u kan zich ook perfect verkoelen met een frisse duik in de zee. De watertemperatuur stijgt hier in augustus tot ongeveer 23 graden, dus het is aangenaam zwemmen hier.

Wil u graag genieten van heerlijke tapas op het strand? Dan kan u hier bij verschillende chiringuitos (strandbars) terecht! Probeer zeker de ‘Espetos de Sardinas’! Dit zijn sardines die op een bamboe stokje worden gespietst en die daarna dicht bij het vuur gegrild worden.

4. Playa de los Boliches (Fuengirola)

Playa de los Boliches ligt in Fuengirola. Dit is een aangenaam lang strand waar men kan genieten van helder water en fijn donker zand. Daarom hoort ook dit strand tot de top 10 mooiste stranden aan de Costa del Sol. Playa de los Boliches is zeer kindvriendelijk en uitgerust met zeer veel faciliteiten. Douches, ligbedden, speelzones enzovoort, vindt u hier allemaal. Bovendien kan u ook aan jetski doen of bijvoorbeeld pedalo bootjes huren.

Langs de boulevard die langs het strand loopt, kan u lunchen of dineren in één van de vele restaurants. U kan bijvoorbeeld genieten van heerlijke tapas bij Grand café De Kroon en bovendien in het Nederlands bediend worden! Of ga langs bij de chiringuito Rancho Playa, waar u van hun visspecialiteiten kan proeven.

U kan van Playa de los Boliches heel makkelijk verder wandelen naar de haven van Fuengirola. Daarnaast liggen de moskee en het Sohail kasteel ook niet ver verwijderd van het strand, waardoor u een stranddag perfect kan combineren met wat cultuur.

5. Playa de Atrola (Cabopino)

Playa de Artola – Cabopino is een rustig familiestrand dat vlakbij de haven van Cabopino ligt. Dit is bovendien het enige strand dat wordt omringd door natuurlijk gevormde duinen.

Het water is er ondiep, wat het veilig maakt voor kinderen en er valt altijd wat te beleven doordat er op het strand een watersportcentrum is waar er aan kajak, bananaboat, stand-up paddle en nog vele andere sporten kan gedaan worden!

Wil u graag genieten van wat lekkers op het strand? Dan kan u steeds terecht bij Andy’s Beach Bar, dit is een zeer leuke chiringuito waar u zowel kan ontbijten als lunchen en dineren en bovendien wordt er vaak live muziek gespeeld!

Playa de Artola – Cabopino is heel makkelijk bereikbaar zowel met de auto als het openbaar vervoer. Vanuit Marbella en Fuengirola zijn er regelmatig bussen en er is voldoende parking nabij het strand.

6. Playa Real de Zaragoza (Marbella)

Playa Real de Zaragoza is één van de beste stranden van Marbella. Het ligt op zo’n 13 kilometer van Marbella centrum en het is ook meteen één van de langste stranden in de buurt. Héél druk wordt het nooit op dit strand omdat er zeer veel ruimte is. Dit maakt het extra aangenaam om te zonnebaden.

Ook hier vindt u faciliteiten zoals ligbedden, strandbars, douches en parkeren vlakbij het strand is bovendien ook mogelijk.

Wil u heerlijk lunchen of dineren op het strand? Dan raden we u de chiringuito Aquí te quiero ver aan. Deze strandbar is er gevestigd sinds 1977 en is doorgegeven van vader op zoon. Hier bieden ze verfrissende gerechten aan met lokale producten.

7. Bounty Beach (Marbella)

Bounty Beach Marbella is een populair strand bij jongeren. De originele naam van het strand is Playa del Cable, maar de laatste jaren wordt het ook wel Bounty beach genoemd, doordat de strandbar Bounty er te vinden is. Deze bar staat bekend om zijn zomerfestivals met goede sfeer en goede muziek.

Bounty Beach is 1,3 kilometer lang en 70 meter breed. U vindt er tal van leuke strandbars waar u heerlijk kan eten en u kan er genieten van de schaduw die de palm- en bananenbomen bieden. U kan er gemakkelijk ligstoelen huren en er zijn ook steeds douches en toiletten in de buurt.

Wil u graag aan watersport doen? Dan kan u bij Bounty Beach onder andere waterfietsen en kano’s huren.

8. El Padrón (Estepona)

Playa del Padrón ligt op zo’n 6 kilometer van het centrum van Estepona. Dit strand trekt in de zomer vooral jonge gezinnen aan, maar op andere momenten trekt het ook een ruimer publiek.

Dit strand staat bekend om zijn vele palmbomen. Deze groeien niet enkel in de groene gebieden langs de hotels en restaurants, maar ook op het strand zelf. Er zijn voldoende faciliteiten zoals openbare douches en toiletten en u kan er ook verschillende watersporten doen. Kinderen kunnen zich ook steeds uitleven in de speeltuinen die tussen de palmbomen liggen.

Playa El Padrón is zeer makkelijk bereikbaar. De snelweg ligt er vlakbij en direct achter het strand liggen vele parkeerplaatsen. Het strand is voorzien van heel wat strandclubs waar u kan genieten van lekker eten en heerlijke cocktails. Later op de avond gaan er vooral feestvierders heen die graag een avondje uit willen.

9. Playa de la Rada (Estepona)

Playa de la Rada ligt vlakbij de haven van Estepona. Het is zo’n 2,5 kilometer lang en langsheen het strand ligt een leuke promenade waar u altijd terecht kan voor tapas, cocktails of andere zaken.

Het strand zelf is uitgerust met openbare douches, toiletten, ligbedden,… Daarnaast is het een zeer leuke plek voor families door de verschillende speeltuinen, trampolines, klimrekken enzovoort.

Playa de la Rada heeft een goede ligging ten opzichte van het centrum van Estepona, hierdoor kan u ook steeds een cultureel uitstapje maken.

10. Playa de Sotogrande

Playa de Sotogrande is gelegen op de kuststrook tussen Marbella en Gibraltar. Dit strand heeft minder infrastructuur, maar dit maakt het wel veel natuurlijker. Het is een rustig strand dat vooral populair is bij de lokale bevolking.

Als u hier wandelt, kan u tot kilometers rond u de natuurlijke omgeving aanschouwen. Want langsheen dit strand is er geen bebouwing. Dit is echt een oase van rust! Om deze reden wilden we dit strand zeker in onze top 10 mooiste stranden aan de Costa del Sol vermelden.

Ondanks dat er niet zeer veel faciliteiten te vinden zijn, kan u wel terecht bij Trocadero. Dit is één van de beste Europese strandclubs! Hier kan u van Pasen tot oktober heerlijk lunchen of dineren, zonnen en zwemmen. Bovendien beschikt de club ook over een kindvriendelijke eethoek, ligbedden en een zwembad.

Andere relevante blogs:

Inspectiereis

Wil u graag deze leuke stranden aan de Costa del Sol verkennen en hier uw tweede thuis van maken? Boek dan zeker een inspectiereis met INVESTINSPAIN! (Vraag naar onze voorwaarden.)


Leave a Reply

Compare Listings