geavanceerd zoeken
Your search results

Nieuwbouw vastgoed in Zuid-Spanje kopen? Lees dit artikel eerst!

Posted by Ken Klaver on juni 3, 2021
0
Home » Nieuwbouw vastgoed in Zuid-Spanje kopen? Lees dit artikel eerst!

Geschatte leestijd: 10 minuten


Het coronavirus heeft invloed op iedereen, op iedere branche en dus ook op de Spaanse huizenmarkt. Is het dan wel verstandig om tijdens corona vastgoed in Zuid-Spanje te kopen? En hoe gaat het kopen van een nieuwbouw appartement of villa in deze vreemde tijd precies in z’n werk? In dit artikel leggen Gunther en Sofie van INVESTINSPAIN uit hoe het kopen van vastgoed tijdens corona werkt en waarom het voor de komende jaren een slimme investering is.

Door corona is er een sterke opleving van de vraag naar wat d e Spaanse Costa te bieden heeft: ruimte, groen, een aantrekkelijk klimaat en leefomgeving. Maar ook een gezonde ligging aan zee, dicht bij de natuur en ver weg van grote stedelijke centra. “Dit alles in de vorm van een eigen stek in het buitenland in plaats van het ’traditionele hotel’ als vakantieverblijf OF om als nieuwe ‘thuiswerkplek’ te hanteren, want dàt is wat we meer en meer horen bij potentiële kopers” aldus Gunther.

gunther en sofie staging.investinspain.be
Gunther en Sofie van Investinspain

“Mensen zijn op zoek naar appartementen met grote terrassen en villa’s met goede maar beheersbare tuinen, en een duidelijke nieuwe trend is het belang dat wordt gehecht aan het kunnen werken van thuis, een thuiskantoor met de nieuwste technologieën en/of het hebben van een co-werkplek in de gemeenschap is essentieel geworden door Corona”.

“We hebben tijdens de laatste 9 maanden een sterk stijgende golf van nieuwe klanten meegemaakt, die zich sedert April daadwerkelijk omzet in bezoeken ter plaatse van zeer gerichte kopers. En het soort modern onroerend goed waarin we gespecialiseerd zijn – met ruime, open woonruimtes, maar ook flexibele off-plan ontwerpstructuren – is nu erg gewild. De vraag komt voornamelijk uit West-Europa, en voor ons vooral België & Nederland, verdeeld over een breed scala aan vastgoedtypes, van moderne appartementen (ca. €250.000 tot €800.000) tot luxe villa’s in Marbella van +3 miljoen euro.”

Meer kans met een BIV-aankoopmakelaar

Onze rol als aankoopmakelaar is tijdens deze eerdergenoemde periode ook weer nieuw level ingeblazen. “We merken dat mensen onze hybride aanpak van digitaal en toch persoonlijk prettig, maar vooral héél efficient vinden. Op internet mist vaak het overzicht, maar vooral ook de expertise en lokale kennis om een goede shortlist aan woningen te maken. Het kost bovendien veel tijd om het kaf van het koren te scheiden. Dat werk nemen wij allemaal uit handen van onze klanten door middel van een goed georganiseerde online meeting ter voorbereiding van de inspectiereis.” aldus Gunther.

Een aankoopmakelaar inschakelen voor het aankopen van vastgoed in eigen land deed men vooral vroeger, zodat die op zoek kon gaan naar het huis dat paste bij jouw wensen en budget. Tegenwoordig kun je dat prima zelf. Toch is een aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van nieuwbouw in Costa del Sol ten strengste aan te raden. Wel om de volgende redenen:

 • U betaalt precies dezelfde prijs met of zonder makelaar in Costa del Sol
 • U geniet van persoonlijke begeleiding in uw eigen taal
 • U geniet van objectief advies: Uw makelaar is in tegenstelling tot een ontwikkelaar objectief en kent de bouwmogelijkheden + alternatieven in de omgeving.
 • Een BIV-makelaar kan u ook effectief helpen aan juridische en fiscale begeleiding ÉN U geniet van de consumentenbescherming (door BIV)
 • Nazorg en kwaliteitscontrole bij de oplevering van uw woning
 • Optimaliseren van verhuur mogelijkheden / opbrengsten

“Verder raden wij onze klanten aan om via één makelaar een zoektocht te starten, en niet rechtstreeks bij de ontwikkelaar. De prijzen blijven immers overal hetzelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar handelt in het belang van zijn klant, u dus!”
Ook heeft het in Spanje geen enkele zin om met meerdere makelaars de markt af te schuimen. Ze hebben immers allemaal hetzelfde vastgoed in portefeuille op niet-exclusieve basis. Doe je huiswerk dus goed vooraf in de keuze van je makelaar, en ga vervolgens met 1 makelaar op stap. Hij/zij heeft dan de tijd om je wensen grondig in kaart te brengen, en kan je objectief informeren over de verschillende projecten.

Daarnaast is het voor mensen uit België en Nederland fijn om met een makelaar in zee te gaan die uw taal spreekt, én tevens de lokale markt en ontwikkelaars goed kent. Dit zorgt ervoor dat de miscommunicatie tot een minimum beperkt blijft. En bovendien kunt u altijd uw makelaar raadplegen in geval van twijfel.

Wat is een BIV-makelaar (www.biv.be)? 

Vastgoed aankopen in regio Costa del sol is niet iets wat u ondoordacht mag doen. Het gaat immers over een grote investering, en daarenboven een materie én een regio waar de meesten niet in thuis zijn. Ons advies is dus heel duidelijk; Laat u begeleiden door een BIV-makelaar, die gespecialiseerd is in Spaans vastgoed, bij voorkeur in de regio die u wenst (voor optimale expertise en consumentenbescherming!).

INVESTINSPAIN is een BIV-makelaar die voor begeleiding zorgt in Spanje, met name in de regio Costa del Sol: Málaga tot en met Sotogrande. Om het beroep van vastgoedmakelaar te reguleren heeft men in België het BIV opgericht in 1993. 

Dit orgaan controleert de vastgoedmakelaar én beschermt de consument. Zo kan u genieten van 5 belangrijke voordelen:

 1. Gereguleerde Belgische derdenrekening om uw gelden veilig te plaatsen
 2. Een BIV-makelaar dient een gereguleerde Deontologie te volgen
 3. Elke BIV-makelaar heeft een beroepsaanprakelijkheidsverzekering, ter bescherming van de consument.
 4. Elke BIV-makelaar dient zijn of haar vastgoedexpertise aan te tonen, én ook steeds op niveau te houden. Academische opleiding & vastgoed examens zijn de tools hiertoe.
 5. Lokaal kantoor in eigen land, voor contractuele zaken, info-sessies, … in ons geval hebben we kantoren in Spanje, Belgïe en Nederland.

Praktisch: het koopproces tijdens corona

Wanneer u op internet zoekt naar vastgoed, is het makkelijk om te verdwalen in het gigantische aanbod. U ziet vaak genoeg de woorden “appartement Spanje te koop” voorbijkomen, maar voldoet dit aanbod aan uw wensen? Vermijd risico’s en verdoe geen tijd. De ervaring leert dat de meest effectieve manier van nieuwbouw vastgoed aankopen op de volgende manier plaatsvindt:

 1. Invullen IIS enquête (5 min.)
 2. Grondige voorbereiding inspectiereis (Kantoor of virtueel)
 3. Zoektocht naar het geschikte project op inspectiereis
 4. Opvolging na aankoop

Een inspectiereis kan niet worden gedaan zonder voorbereiding. Daarom nodigen we u uit op ons kantoor in Mechelen (BE) of Utrecht (NL) alvorens naar de Costa del Sol te reizen. Deze meeting kan uiteraard ook Online via ons Teams platform.

Tijdens deze meeting is het de bedoeling om te luisteren naar wat uw wensen zijn en daarbij de meest aansluitende projecten voor te stellen. Op basis van uw wensen (o.a. locatie, budget, voorzieningen en andere belangrijke kenmerken) maken wij dan persoonlijk een shortlist van de beste projecten

Op basis van de besproken projecten, kan u nadien aangeven welke u graag ter plaatse zou willen bezoeken via een inspectiereis.

Is een inspectiereis voor U nog niet meteen mogelijk? Maar wilt U toch al een gesprek mbt 1 specifiek project met de desbetreffende ontwikkelaar? Wij brengen u met plezier samen via een virtuele tour met de ontwikkelaar ter plaatse! Zo bent U alvast zeker geen opportuniteiten te moeten mislopen!

De inspectiereis

Een inspectiereis is de doorslaggevende factor bij aankoop van vastgoed in Spanje. Na het ontvangen van alle informatie op kantoor en het eventuele volgen van virtual tours, blijft het van cruciaal belang om ter plaatse een kijkje te nemen. 

Op deze manier kan u volledig waarnemen hoe de constructie eruit ziet en van welke zichten u zal kunnen genieten. Bovendien maakt INVESTINSPAIN u ook wegwijs in de regio. 

Gratis pakket…én reis!

Klanten die met ons op inspectiereis gaan krijgen altijd het gratis IIS inspectiepakket. Dit pakket zit boordevol leuke maar ook handige gifts om veilig op reis te gaan naar Spanje.Indien u uiteindelijk overgaat tot het aanschaffen van uw droom, via INVESTINSPAIN, betalen we uw volledige inspectiereis terug! 

Zowel uw verblijf in het hotel (2 nachten voor maximaal 2 personen, vraag naar onze voorwaarden), als uw vliegtickets worden door ons terug betaald, nadat u de beste beslissing van uw leven genomen heeft. U zal daarbij niet alleen een schitterende investering gedaan hebben, maar tevens uw levenskwaliteit een boost geven!

inspectiepakket investinspain nieuwbouw costa del sol marbella
voorbeeld gratis reispakket staging.investinspain.be

Inspectiereizen 2021: corona-proof

Nu de ergste restricties omtrent het reizen naar Spanje zijn versoepeld organiseren we vanuit staging.investinspain.be weer volop inspectiereizen

Dat betekent dus dat we weer Nederlandse en Belgische levensgenieters met een hart voor Costa del Sol professioneel bijstaan in hun zoektocht naar de perfecte investering. Doormiddel van een persoonlijke aanpak doen wij uiteraard op een veilige en verantwoorde wijze. 

Zo is het in Andalusië verplicht om zowel buiten als in de openbare ruimtes mondkapjes te dragen. Bovendien zijn op alle locaties ontsmetting -en desinfectiemiddelen aanwezig. 

inspectiereizen costa del sol investinspain

Het reizen naar Málaga (de grootste luchthaven van Andalusië) vanuit Nederland en België is weer volop mogelijk. Dit kan op een veilige manier met een geldige PCR-test of met een vaccinatiepaspoort. 

Bent u van plan om af te reizen naar Spanje of naar uw eindbestemming aan de Costa del Sol? Dan raden wij wel altijd aan om de huidige stand van zaken omtrent de corona-maatregelen middels de officiële autoriteiten te raadplegen. 

Of Spaans vastgoed een goede investering is? Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar sinds 2016 zijn er prijsstijgingen voor nieuwbouw tot 30%, en vooral… we merken een sterk stijgende vraag onder invloed van Corona sedert 9 maanden!” – Gunther de Vleeschouwer

Populair nieuwbouw vastgoed in 2021

Ten slotte willen we in het bijzonder 1 nieuwbouwproject in de schijnwerper zetten: Palo Alto. Dit is zonder enige twijfel het meest populaire project momenteel aan de Costa del Sol (325 zondagen per jaar!!)

Palo Alto is een exclusieve heuveltop community met prachtige, ononderbroken zichten over de Middellandse Zee. Gesitueerd op enkele minuten van Marbella en in de prachtige bergen van Andalusië.

De ideale locatie om optimaal te genieten van de exclusieve dingen in het leven zoals paardrijden in de heuvels, ontspannen aan het infinity zwembad en cocktails drinken op het terras van uw prachtig appartement. 

Het Palo Alto-domein is 50 hectare groot, waarvan slechts 20% zal bebouwd worden, waardoor u zich steeds in een groene en natuurlijke omgeving zal bevinden.

Lancering nieuwe fase: Los Granados

Gelegen in het hoogstgelegen gebied van Palo Alto, geniet deze nieuwe fase van een bevoorrecht uitzicht, met een panoramisch zicht over de Middellandse Zee en het natuurreservaat Sierra de las Nieves.

PA ZN GRANADOS BQ TYPE NIGHT v5
Los Granados render – Palo Alto

Los Granados bestaat uit 60 appartementen, allemaal met een uniek ontwerp dat inspeelt op hedendaagse behoeften en de voorkeuren van kopers in eerdere fasen.

De appartementen bieden een panoramisch uitzicht, ruime “open space” slaapkamers, moderne glazen schuifdeuren van vloer tot plafond in de woonkamers, prachtige tuinen en nog veel meer.

Eenmaal voltooid, zal de Palo Alto levensstijl ongeëvenaard zijn in heel Marbella. Eigenaars zullen kunnen profiteren van alle voorzieningen, zoals de Palo Alto Club waar u kunt genieten van het fitnesscentrum, overdekt zwembad, sauna en Hamman. Bovendien geniet u hier ook van 24-uurs beveiliging, conciërge, verhuur van kantoren en periodieke evenementen op de Farmer’s Market.

Leave a Reply

Compare Listings