geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Costa del Sol populairder dan ooit bij Amerikanen

Home » Costa del Sol populairder dan ooit bij Amerikanen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het grootste vastgoedplatform van Spanje, Idealista berichtte over een rapport dat de huidige en toekomstige trends van de luxe vastgoedmarkt in de Costa del Sol bij Amerikanen belicht. Marbella blijkt dé hotspot te zijn voor Amerikanen.

marbella 1: Costa del Sol Amerikanen favoriete bestemming

Groei van de luxemarkt aan de Costa del Sol

Het rapport wijst op een toename van investeringen door Amerikanen aan de Costa del Sol, die geïnteresseerd zijn in het kopen van onroerend goed als tweede huis of investering. De analyse heeft betrekking op de koop- en verkoopmarkt, de huurmarkt en de markt voor toeristische appartementen.

Marbella als favoriete bestemming voor Amerikanen

Het toerisme van de VS naar Spanje is doorheen de jaren aanzienlijk toegenomen. In 2023 bezochten 3,8 miljoen Amerikanen Spanje en in de eerste twee maanden van 2024 bedroeg dit aantal 337.062, een stijging van 23,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze stijging wordt ook weerspiegeld in hogere bezoekersuitgaven, die in 2023 8 miljard euro bedroegen, 50% meer dan in 2022. Marbella springt eruit als favoriete bestemming voor Amerikaanse kopers, omdat het een veilige en stabiele omgeving biedt te midden van de wereldwijde geopolitieke spanningen.

Nieuwe vliegroutes tussen Spanje en de VS

Het rapport benadrukt ook het belang van directe vliegroutes tussen Spanje en de Verenigde Staten voor deze groei. In 2024 zullen er 24 directe routes zijn die 11 Amerikaanse steden verbinden met vijf Spaanse steden, waaronder een nieuwe route tussen Malaga en New York. Malaga in het bijzonder heeft een toename van het aantal Amerikaanse bezoekers gezien, met 174.951 toeristen in 2023, een stijging van 26,6% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Internationale investeerders in Spanje

De Spaanse vastgoedmarkt blijft internationale investeerders aantrekken, ondanks een daling van 10% in buitenlandse aankopen in de tweede helft van 2023. De vastgoedprijzen zijn eerder stabiel gebleven.

De Andalusische vastgoedmarkt vertoont een solide groei. In 2024 wordt een stijging van 12,3% verwacht in prijs per vierkante meter en een stijging van 13,4% in verkooptransacties. De vraag van zowel binnenlandse als buitenlandse kopers heeft Andalusië geconsolideerd als een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen, waaronder ook voor Amerikanen.

In Marbella zijn de vastgoedprijzen het afgelopen jaar met 10% gestegen tot een gemiddelde van 4.533 euro/m2 in februari 2024. Het rapport rangschikt Marbella als de 16e duurste stad ter wereld voor luxe woningen, boven Madrid en Dubai. Nieuwbouw en gerenoveerde eigendommen in exclusieve gebieden kunnen prijzen opbrengen tot €28.600 per vierkante meter. De huurmarkt laat ook opmerkelijke cijfers zien, met een gemiddelde huur van €2.263 per woning.

Samengevat bevestigt het rapport dat Marbella en de Costa del Sol zich blijven vestigen als favoriete bestemmingen voor Amerikaanse investeerders en vakantiegangers, met een groeiende markt voor luxe vastgoed en een aantrekkelijke levensstijl.

Conclusie

Marbella en de Costa del Sol worden steeds populairder voor Amerikaanse investeerders en toeristen. De luxueuze en comfortabele levensstijl doet steeds meer Amerikanen de oceaan oversteken en tal van nieuwe vluchten vanuit de VS naar Spaanse steden vergemakkelijken dit. Marbella kent ook prijsstijgingen door de steeds toenemende vraag, wat de Amerikaanse toeristen en investeerders vooralsnog niet tegenhoudt.

Bron: www.idealista.com/news/finanzas/inversion/2024/06/21/817966-los-estadounidense-apuesta-por-la-inversion-y-el-turismo-en-marbella

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen