geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

De voordelen & gevaren van off-plan kopen in Costa del Sol

Home » De voordelen & gevaren van off-plan kopen in Costa del Sol

Geschatte leestijd: 6 minuten

Bij het kopen van een woning, of u nu op zoek bent naar een villa, een appartement, of een investering aan de Costa del Sol, wordt u geconfronteerd met de keuze tussen het kopen van een bestaande woning of een off-plan woning. Het kopen van een off-plan betekent simpelweg het kopen van een huis voordat het daadwerkelijk gebouwd is. Hoewel dit misschien vreemd klinkt, kan het kopen van een off-plan nieuwbouwwoning een slimme investering zijn, vooral in La Costa del Sol.

 1. Wat betekent off-plan kopen?
 2. De 5 voordelen van off-plan vastgoed kopen in Zuid-Spanje
 3. 5 manieren om de gevaren van off-plan kopen te beperken

In dit artikel leggen wij de voordelen en gevaren van off-plan kopen in Zuid-Spanje tegen elkaar af. We onderzoeken of het veilig is, en welke stappen er nodig zijn om met een gerust hart off-plan een woning in Spanje te kopen. We beginnen met een korte uitleg van het begrip.

Wat betekent off-plan kopen?

Een off-plan woning is simpelweg een gebouw waarvoor een bouwvergunning is verleend, maar dat nog niet is voltooid. Het is een populaire optie voor diegenen die geen haast hebben of op zoek zijn naar een aanzienlijke winst op hun investering.

Gezien de huidige situatie in Marbella’s vastgoedmarkt zou het wel eens de beste tijd kunnen zijn om off-plan te kopen: de markt stijgt, maar is nog lang niet bij het maximum. Deze groei kan worden opgevangen en omgezet in een snelle winst.

De voordelen gevaren van off plan kopen in Costa del Sol

De 5 voordelen van off-plan vastgoed kopen in Zuid-Spanje

Het concept van het kopen van een woning off-plan wordt steeds populairder in Marbella – zozeer zelfs dat de lokale vastgoed professionals hebben vastgesteld dat er meer projecten nodig zijn om aan de grote vraag naar nieuwbouwwoningen te voldoen. Als het toonaangevende bedrijf in Marbella voor de marketing van nieuwe ontwikkelingen, is InvestinSpain zich zeer bewust van deze trend.

Onze selectie van off-plan projecten trekt veel aandacht van potentiële kopers op zoek naar een nieuwe woning, dus we dachten dat het gepast zou zijn om de voordelen van het kopen van een woning voordat het zelfs is voltooid nader te bekijken …

 1. Beste keuze. Hoe eerder u koopt, hoe beter de keuze van appartementen die u hebt. Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren, van uitzicht op zee tot aan het zwembad, van tuinappartementen tot penthouses. Door off-plan te kopen kunnen ze de woning reserveren die het beste bij hun wensen past. Wachten tot de bouw is voltooid kan betekenen dat u te laat bent voor een eerste keuze.
 2. Financiële voordelen. Bouwbedrijven verkopen vaak eerste fase eigendommen met een korting om verschillende redenen. De belangrijkste daarvan is om te helpen met de financiering – banken zijn eerder bereid om bouwfondsen te verstrekken als de appartementen al verkocht zijn. Ontwikkelaars bieden graag een lagere prijs in het begin om de verkoop te stimuleren – en de koper profiteert.
 3. Kapitaalgroei zonder uw kapitaal vast te leggen. Met een aanlooptijd van ongeveer negen tot 18 maanden en gefaseerde betalingen kunnen kopers profiteren van de groei in de markt voordat ze de volledige prijs hebben betaald. Hoewel we kopers altijd zouden adviseren om vanaf de eerste dag een financiering te hebben, kunnen ze zo ook sparen voor een grotere aanbetaling wanneer de laatste betaling moet worden gedaan – en zo op de langere termijn besparen op de hypotheekkosten.
 4. Vaste prijs. Door vroeg in te stappen vergrendelt u de prijs. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van de tweede en derde fase, waarvoor vaak een premie wordt gevraagd naarmate een project verkoopt en de wenselijkheid ervan toeneemt.
 5. Heb inspraak in de uiteindelijke look. Bij sommige projecten kunnen kopers meebeslissen over het decor en zelfs over de plattegrond in het geval van villa’s. Eigenaars die off-plan hebben gekocht, weten dat er gedurende enkele jaren geen onderhoudsproblemen zullen zijn. Nieuwe eigendommen hebben ook een hogere huurprijs door hun grote aantrekkelijkheid.


5 manieren om de gevaren van off-plan kopen te beperken

 1. Gekwalificeerde advocaat. Het is ten zeerste aan te raden dat u een ervaren, geregistreerde advocaat inschakelt voordat u zich verbindt tot het ondertekenen van een document of zelfs maar een aanbetaling doet. Het is heel gemakkelijk om een gekwalificeerde advocaat in Spanje te herkennen: u bent ofwel een abogado of niet, er is geen tussenweg. Tenzij uw advocaat u is aanbevolen door een betrouwbare kennis, vraag dan naar het nummer van hun Law Society en controleer of ze geregistreerd zijn om hun beroep uit te oefenen.
 2. Bouwvergunning. Onderteken geen enkel contract tenzij het gemeentehuis waar de woning zich bevindt een bouwvergunning heeft afgegeven voor de woning of het project.
 3. Bankgarantie. Na de onroerend goed crisis van 2008, toen veel ontwikkelingsprojecten werden bevroren als gevolg van gebrek aan financiering, bieden banken nu garanties (avales bancarios) tegen deze mogelijkheid. Het is veel beter om er een te krijgen voor uw individuele woning bij uw bank, in plaats van een collectieve garantie van de ontwikkelaar – het zal meer bescherming bieden.
 4. Grondbezit. U moet nooit een off-plan woning kopen op land dat nog niet geregistreerd is op naam van de ontwikkelaar. Dit is iets wat een gekwalificeerde advocaat u sowieso nooit zou laten doen.
 5. Bouwtermijnen. Wanneer de ontwikkelaar dicht bij de voltooiing van het onroerend goed is, kunt u merken dat het iets langer duurt dan u had verwacht. In de standaardcontracten voor off-plan onroerend goed in Spanje is meestal een clausule opgenomen die bepaalt dat de bouw tot zes maanden zonder boete mag worden uitgesteld, en dat is meestal niet onderhandelbaar. U kunt echter het recht hebben om ofwel de termijnen van uw komende betalingen te verlengen of het contract te herroepen, zodat u al uw aanbetalingen met rente terugkrijgt. Dit is een kwestie die u met een advocaat moet bespreken.

Al met al is off-plan kopen net zo veilig als elke andere zakelijke transactie – mits gedaan met de juiste juridische ondersteuning. Met de introductie van bankgaranties is het risico van geld verliezen praktisch verdwenen uit off-plan aankopen.

Voorbeeld off-plan investerings-voordelen

We nemen voor het voorbeeld een zéér luxe, fictief nieuwbouw villa project in Marbella. De aankoop van deze prachtige villa off-plan kost u bijvoorbeeld 8.495.000 euro. Dit is de prijs tijdens de lancering van het project. We praten dus over de 1ste fase, off-plan kopen.

U moet zich voorstellen, er zijn nog geen villa’s in aanbouw. Er is nog geen sales-unit op locatie of tastbaar voorbeeld van hoe uw villa eruit gaat zien.

Eenmaal aangekomen in de latere fase van het project (Fase 2,3 etc.) zal de prijs van de villa stijgen. De prijs na voltooiing zal stijgen tot 9.995.000 euro. Dit komt neer op een aanzienlijke winst van 17% die kan worden gemaakt in minder dan een jaar. Mits uw off-plan koopt natuurlijk!

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen