geavanceerd zoeken
Your search results

Grote Investeringen in de Costa Del Sol aanstaande 

Posted by Ken Klaver on februari 23, 2022
0
Home » Grote Investeringen in de Costa Del Sol aanstaande 

Investeringen in hotels aan de Costa del Sol zullen in 2022 oplopen tot 355 miljoen euro. Hier volgt een overzicht van de meest prestigieuze projecten in Marbella, Estepona en andere hotspots.

Een toonaangevend bedrijf op het gebied van advies en beheer van vastgoedinvesteringen voorspelt dat de investeringen in hotels in heel Spanje dit jaar 2,85 miljard euro zullen bedragen.

De Costa del Sol en de stad Malaga blijven een veilige haven voor hotelinvesteerders. Noch de gevolgen van de pandemie, die de grootste crisis in de geschiedenis van het toerisme heeft ontketend, noch de huidige onzekerheid, die blijft wegen op de herstelvoorspellingen, hebben hun tol geëist van een bestemming die een veilige gok blijft.

winter in Málaga

Uit gegevens van Colliers, een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd diensten verleent op het gebied van advies en beheer van vastgoed en actief is in 65 landen, blijkt dat de provincie Malaga zich de afgelopen jaren heeft gepositioneerd als een van de belangrijkste locaties voor hotelinvesteringen en vastgoedontwikkeling, waaronder de bouw van nieuwe hotels, in Spanje. In 2022 verwacht Colliers dat de investeringen in hotels in het gebied 355 miljoen euro zullen bedragen.

Laura Hernando, algemeen directeur bij Colliers, zei dat naar verwachting 29 hotelprojecten aan de Costa del Sol in het komende jaar zullen worden voltooid, waardoor er meer dan 3.300 kamers bijkomen. In heel Spanje voorspelt Colliers dat de investeringen in hotels in 2022 zullen oplopen tot 2,85 miljard.

“Dat cijfer, dat veel hoger is in vergelijking met andere jaren, omvat zowel de oorspronkelijk voor dit jaar geplande investeringen als de achterstand van de investeringen die de afgelopen twee jaar zijn gecreëerd,” zei Hernando.

“Verschillende belangrijke projecten moeten worden benadrukt, zoals de uitgebreide hervorming van La Zambra, het oude en emblematische Byblos, na de overname door Intriva Capital in een proces geadviseerd door Colliers. Ook de uitgebreide hervorming van het oude Don Miguel hotel in Marbella, door Magna en Club Med, evenals de verbouwing van het Doña Julia de Casares etablissement, wat de intrede van de Hilton keten aan de Costa del Sol met haar Conrad merk zal betekenen, of de reconversie van het Palacio de la Tinta in Málaga, dat eind 2019 door Hotusa in een openbare veiling is verworven,” zei ze.

Gerelateerde berichten

Los Monteros Hotel, Spa en Golf Resort

Investeringsmaatschappijen trekken wel 47 miljoen euro uit voor Marbella’s Los Monteros Hotel, Spa en Golf Resort. Dit is de tweede investering van Stoneweg Hospitality en Bain Capital Credit aan de Costa del Sol. De eerste investering is de aankoop van het Andalucía Plaza voor de bouw van een Hard Rock hotel.

Het Stoneweg Hospitality fonds en Bain Capital Credit hebben een deal gesloten ter waarde van 47 miljoen euro voor de overname van de groep bedrijven die eigenaar en uitbater zijn van het Hotel Los Monteros Spa en Golf Resort in Marbella, zo heeft de groep bevestigd.

Dit is de tweede investering van de groep aan de Costa del Sol, na de aankoop van het Andalucía Plaza in Puerto Banús eind 2021, dat momenteel wordt gerenoveerd om het Hard Rock Hotel Marbella te worden.

De nieuwe eigenaars zeggen dat ze ernaar streven om “het etablissement geleidelijk te moderniseren” met behoud van “de essentie van het hotel”, dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1962. Het vijfsterrencomplex telt 178 kamers, waarvan de meeste suites zijn, een groot buitenzwembad en drie restaurants, waaronder El Corzo, dat als eerste hotelrestaurant in Spanje een Michelinster kreeg.

Er is ook een spa, een fitnessruimte, zeven tennisbanen en zes padelbanen. Het was een van de eerste vijfsterrenhotels in Spanje en heeft onderdak geboden aan royalty’s, musici en Hollywoodsterren.

Miguel Casas, CEO van Stoneweg Hospitality, zei: “Los Monteros is een instituut in de Marbella hotelmarkt en een uitstekende gelegenheid om het hotel te positioneren als de ‘luxe’ leider van de bestemming met een actief asset management programma, inclusief de geleidelijke renovatie.”

Hij vervolgde: “De Spaanse hotelmarkt blijft sterke tekenen van herstel vertonen na twee jaar van verstoring als gevolg van Covid. Samen met onze partner Bain Capital zijn we erg enthousiast over de kans die dit pand biedt.”

Costa del Sol vastgoed blogs

La Zambra Hotel

Het Byblos Hotel aan de Costa del Sol gaat in juni 2022 open als La Zambra.

Het iconische Hotel Byblos, geopend in 1984 bezocht door prinses Diana in 1995, is gesloten sinds 2010. Het werd in 2018 verkocht aan Intriva Capital die een overeenkomst sloot met Hyatt die het hotel zal beheren als onderdeel van hun ‘The Unbound Collection’. Hyatt’s juli 2020 aankondiging verwachte opening begin 2022 Bron werd herzien tot juni 2022.

La Zambra, gelegen op een half uur van Marbella en 20 minuten van de luchthaven van Malaga, zal 196 kamers van verschillende categorieën hebben, waaronder een suite van 125 vierkante meter. Het hotel biedt toegang tot twee golfbanen – Los Olivos en Los Lagos – en tot de faciliteiten behoren drie zwembaden, twee tennis- en twee paddle-tennisbanen, een fitnessruimte, een yoga- en pilateszaal.

Het etablissement zal ook beschikken over een wellness-centrum met een watergedeelte en jacuzzi, Turks bad, sauna en hammam en 10 behandelingskamers. Tot de faciliteiten behoren ook een discotheek, een multidisciplinaire evenementenruimte en een kinderruimte (Kid’s Club). Het gastronomische aanbod bestaat uit een restaurant dat de hele dag geopend is, een restaurant in moderne stijl met Andalusische keuken en een bar.

Conrad Costa del Sol

De Hilton hotelketen gaat 70 miljoen euro investeren in de verbouwing van een oud hotel in Casares, na een overeenkomst met het investeringsfonds Platinium Estates. Het is de bedoeling de Doña Julia om te bouwen tot een luxe resort met de naam “Conrad Costa del Sol”, de signatuur van dit Amerikaanse bedrijf dat een eerbetoon brengt aan de stichter van de eerste Hilton hotels, Conrad Hilton, overgrootvader van de rijke en omstreden erfgenamen Paris en Nicky Hilton. Het geplande complex zal ongeveer 200 kamers tellen, alsmede een spa, verschillende zwembaden en restaurants.

Het hotel moet een herkenningspunt in het gebied worden. Volgens Carlos Miró, directeur ontwikkeling van Hilton in Spanje en Portugal, is het hotel “een belangrijke stap voor Hilton” en zal het een eigentijds design hebben en verbonden zijn met de lokale cultuur die gasten van het merk “Conrad” gewend zijn. “Het is voor Hilton een passende eerste stap op de Spaanse luxemarkt.

Het gaat om de bouw van een nieuw vijfsterrenhotel “Gran Lujo” in Málaga en het herstel van een in verval geraakte ruimte zoals het Doña Julia hotel, dat decennia lang verlaten was. “De provincie blijft een voorkeursbestemming voor investeerders en dit is te danken aan het feit dat we een sterke, veilige en kwaliteitsbestemming zijn”, verklaarde Nuria Rodríguez, afgevaardigde voor toerisme van de Andalusische regionale regering in Malaga, die zegt dat het toerisme aan de Costa del Sol “weer op gang begint te komen en weer spierballen begint te krijgen” na de gezondheidscrisis.

Het project gaat door dankzij de publiek-private samenwerking om het Hilton gemakkelijker te maken zich in Casares te vestigen, zoals benadrukt door Margarita del Cid, tweede vice-voorzitter van de Diputación de Málaga en CEO van Turismo Costa del Sol, die een boodschap van hoop toevoegde, omdat dit nieuwe luxehotel een van de hoogtepunten van de provincie in het accommodatieaanbod versterkt: “de kwaliteit en luxe etablissementen”.

Over InvestinSpain

Als vastgoedmakelaar zijn wij, INVESTINSPAIN, gespecialiseerd in de regio Marbella – San Pedro – Estepona, het ‘Saint-Tropez’ van Spanje. Niet alleen vanwege het klimaat en de levenskwaliteit, maar tevens omdat dit één van de minst crisis-gevoelige gebied is in Spanje. Wenst u een appartement of villa te kopen via een vastgoedmakelaar in Marbella – Estepona, die uw taal spreekt? Laat ons helpen!

gunther en sofie staging.investinspain.be

We willen onze klanten een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. Hier zit een emotie bij en wij luisteren graag naar deze.

De onderstaande video is een fragment uit ‘Alle zaken op een Rijtje’ dat in Februari 2022 werd uitgezonden op Kanaal Z.

Leave a Reply

Compare Listings