geavanceerd zoeken
Your search results

5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Posted by Ken Klaver on augustus 19, 2021
0

Geschatte leestijd: 3 minuten

Home » 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Het kopen van de ideal woning, nieuwbouw of bestaande objecten, is niet altijd even eenvoudig in Zuid-Spanje. Uiteraard is er allereerst de taalbarrière. Maar ook de wetgeving is anders. Bovendien zijn er (externe) elementen waar rekening mee gehouden dient te worden. In dit artikel delen de vastgoed-experts van Investinspain 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje.

1. Er zijn openstaande schulden, geschillen of het papierwerk van het onroerend goed is niet in orde


De meeste eigendommen die op de markt worden aangeboden hebben hun zaken op orde, maar af en toe zal een advocaat die onderzoek doet voor een koper op onregelmatigheden stuiten.

Deze kunnen vaak worden overwonnen in samenwerking met de verkoper, maar er zijn momenten waarop zowel de agent als de advocaat hun cliënt zullen adviseren om zich terug te trekken uit de transactie, in welk geval deze recht heeft op het terugontvangen van de aanbetaling in zijn geheel.

2. Het pand lijdt aan structurele problemen of schimmel

Structurele problemen, vochtigheid, defecte elektrische bedrading en soortgelijke problemen kunnen zich voordoen, vooral bij oudere eigendommen of in gebieden met moerasachtige grond of steile rotsachtige hellingen.

Schimmel kan ook een probleem zijn bij oudere eigendommen, vooral als ze binnen een permanent schaduwrijk gebied liggen. Het is raadzaam om een officiële bouwkundige een gedetailleerd rapport te laten opstellen. Veel problemen kunnen worden opgelost, maar als u ze op voorhand kent, kan dat u helpen bij de onderhandelingen over een prijsverlaging.

3. Het aangrenzende perceel kan u uw mooie uitzicht kosten

Als het pand grenst aan een perceel is het verstandig om uit te zoeken wat er op gebouwd kan worden in overeenstemming met het lokale bestemmingsplan.

Ervoor zorgen dat er geen appartementsgebouw ontstaat voor uw huis en het prachtige uitzicht zal blokkeren zal uw gemoedsrust ten goede komen en heeft ook invloed op de toekomstige verkoopwaarde van het pand. Uw advocaat en/of makelaar kan u de juiste informatie verstrekken.

4. De verkoper trekt zich terug of verhoogd de vraagprijs

Dit is geen correct gedrag, en het zal leiden tot de volledige teruggave van de betaalde waarborgsom, maar het gebeurd af en toe wel. Als de verkoper de prijs plotseling verhoogd, misschien omdat u niet hebt onderhandeld en dit hem/haar de indruk geeft dat hun vraagprijs te laag was, kan er ruimte zijn voor onderhandeling.

Echter, menig transactie is op deze manier fout gegaan, dus het kan goed zijn om vooraf te onderhandelen en er ook voor te zorgen dat de verkoopovereenkomst luchtdicht is.

5. Een nieuwbouw woning wordt niet geleverd zoals beschreven in de koopovereenkomst


In een dergelijk geval zal uw advocaat of agent er nota van nemen en het onder de aandacht brengen van de ontwikkelaar, die verplicht is om de woning precies te leveren zoals beschreven in de koopovereenkomst.

Eventuele toevoegingen, wijzigingen, reparaties of upgrades zullen dus kostenloos en naar uw tevredenheid door de ontwikkelaar moeten worden uitgevoerd.

Het laatste nieuw van staging.investinspain.be:

Download nu onze nieuwbouw investerings checklist

De ideale, gratis checklist voor het kopen van nieuwbouw aan de Costa del Sol.


Te koop

Villa Belfry

Voor € 1.850.000
Villa Belfry: Prachtige instapklare, moderne villa met uitzicht op golf & zee in Estepona Deze eigentijdse villa in Estepona maximaliseert het gebruik van n
Niels Bruggeman
Te koop

Marbella Club Hills

Voor € 845.000
Marbella Club Hills: Instapklaar luxe villa appartement op Marbella Club met privé tuin – Voor €830.000 (exclusief meubels) Marbella Club & Puento Rom
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Australy Aures

Vanaf € 568.000
Australy Aures: Ruime luxe-appartementen met tuin of terras in Estepona De woningen in dit project beschikken over 2, 3 of 4 slaapkamers en een ruim terras of t
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Villa Marbella Club Golf

Prijs op aanvraag
Villa Marbella Club Golf: Unieke high-end villa met zicht op de golfbaan Deze adembenemende villa bestaat uit een oppervlakte van 454 m2 en ligt op een perceel
Niels Bruggeman

Leave a Reply

Compare Listings