geavanceerd zoeken
Your search results

Thuis in Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een ware oase die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, zonovergoten stranden en een aangenaam klimaat gedurende het hele jaar. Maar dit eiland biedt meer dan alleen een vakantiebestemming. Het is ook een geweldige plek om te wonen. In deze blog ontdekken we waarom Tenerife de perfecte plek is om je droomhuis te vinden en te genieten van het leven in een paradijselijke omgeving.

Het aangename klimaat

Een van de grootste trekpleisters van Tenerife is het milde klimaat dat er het hele jaar door heerst. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 20 en 30 graden Celsius, waardoor het eiland een eeuwige lente lijkt te hebben. Het constante zonlicht en de warme temperaturen zorgen voor een ontspannen levensstijl en bieden talloze mogelijkheden om buitenactiviteiten te ondernemen, zoals wandelen, fietsen en watersporten.

De natuurlijke schoonheid van Tenerife

Tenerife is gezegend met een ongelooflijke natuurlijke schoonheid. Het eiland herbergt de majestueuze Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje (en eveneens een vulkaan), omringd door een spectaculair nationaal park. Van weelderige groene valleien en bossen tot zwarte zandstranden en indrukwekkende kliffen, het landschap van Tenerife is gevarieerd en betoverend. Het eiland biedt eindeloze mogelijkheden om te genieten van de natuur, of je nu wandelt door het Anaga Rural Park, ontspant op de gouden stranden van Playa de Las Teresitas of walvissen en dolfijnen spot tijdens een boottocht.

El Teide
Tenerife herbergt de majestueuze Pico del Teide

Kwaliteit van leven

Wonen in Tenerife betekent genieten van een uitstekende levenskwaliteit. De lokale bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, waardoor je je meteen thuis voelt. Het eiland heeft een moderne infrastructuur, hoogwaardige gezondheidszorg en een breed scala aan voorzieningen, waaronder internationale scholen, winkelcentra, restaurants en recreatieve activiteiten. Bovendien is de criminaliteit laag en biedt het eiland een gevoel van veiligheid en gemoedsrust.

Culturele diversiteit

Tenerife is een smeltkroes van culturen, waar mensen van over de hele wereld samenkomen. De unieke mix van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden is te zien in de lokale keuken, muziek en festivals. Het eiland organiseert regelmatig kleurrijke evenementen, zoals carnaval, waar locals en bezoekers samen dansen en feesten. Het culturele erfgoed van Tenerife is ook te zien in de charmante stadjes en dorpen, waar traditionele architectuur en historische bezienswaardigheden bewaard zijn gebleven. Het eiland biedt een levendige en diverse culturele scène, met kunstgalerijen, theaters en muziekfestivals die het hele jaar door plaatsvinden.

Lokale keuken

Zoals hierboven vermeld zijn de lokale gerechten sterk beïnvloed door Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden. Het bekendste gerecht is de Conejo en salmorejo: Konijnenvlees dat urenlang wordt gemarineerd in een saus van witte wijn, olijfolie, azijn, knoflook en kruiden. Hierna wordt het vlees gebakken en geserveerd met een lokale vorm van aardappelen: papas arrugadas die worden gekookt in gezouten water met citroen.

Ook de traditionele gerechten van het Spaanse vasteland, zoals paella en calamares zijn vaak terug te vinden op het eiland. Al dan niet met een Canarische toets. Bovendien is Tenerife (aangezien het een eiland is) ook bekend voor de vele visgerechten.

Leuke stadjes in Tenerife

Tenerife herbergt verschillende charmante stadjes die elk hun eigen unieke karakter en aantrekkingskracht hebben. Hier zijn enkele van de meest geliefde stadjes op het eiland:

La Laguna

Gelegen in het noorden van Tenerife, is La Laguna een historische stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur, geplaveide straatjes en levendige sfeer. De stad herbergt de Universiteit van La Laguna, waardoor het een bruisend studentenleven heeft. Het historische centrum biedt charmante pleinen, kerken en historische gebouwen, evenals gezellige cafés, restaurants en boetieks.

La Laguna
La Laguna

Puerto de la Cruz

Eveneens gelegen aan de noordkust van Tenerife, is Puerto de la Cruz een populaire bestemming voor zowel toeristen als bewoners. Het is een sfeervolle stad met een mix van traditionele charme en moderne voorzieningen. Puerto de la Cruz staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Playa Jardín en Playa Martianez, evenals de beroemde botanische tuinen. De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met talloze bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Puerto de la cruz 1
Puerto de la Cruz

Los Cristianos

In het zuiden van Tenerife ligt Los Cristianos, een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een levendige badplaats. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Playa de los Cristianos, en de pittoreske haven waar veerboten vertrekken naar naburige eilanden. Los Cristianos biedt een breed scala aan restaurants, winkels en recreatieve activiteiten. Het behoudt nog steeds een deel van zijn oorspronkelijke charme, met smalle straatjes en witgekalkte huizen.

1920 los christianos tenerife spain 2015 fishing boats moored in the harbour 1
De haven van Los Cristianos (Copyright: Philip Bird)

Santa Cruz de Tenerife

Als hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de Tenerife een bruisende stad met een levendige cultuur en veelzijdige architectuur. Het is een moderne stad met indrukwekkende winkelstraten, bruisende markten, uitstekende restaurants en levendige uitgaansgelegenheden. Santa Cruz is de thuisbasis van het jaarlijkse carnaval van Tenerife, een van de grootste en meest spectaculaire carnavals ter wereld. De stad heeft ook prachtige stranden, zoals Las Teresitas, waar je kunt genieten van de zon en de zee.

auditorio de tenerife at the city of santa cruz de tenerife
Het auditorio in Santa Cruz de Tenerife

Deze stadjes zijn slechts een greep uit de vele mooie plaatsen die Tenerife te bieden heeft. Elk stadje heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt een scala aan voorzieningen, cultuur en geschiedenis om van te genieten. Of je nu kiest voor de historische charme van La Laguna, de relaxte strandsfeer van Puerto de la Cruz, de bruisende energie van Los Cristianos of de moderne levendigheid van Santa Cruz, je zult zeker een stadje vinden dat perfect past bij jouw smaak en levensstijl.

Vastgoedmogelijkheden in Tenerife

Tenerife biedt een breed scala aan vastgoedmogelijkheden. En de prijzen kenden op de Spaanse eilanden een zeer sterk herstel sinds 2012-2013 (Op de Canarische eilanden en Balearen stegen de prijzen sterker dan op het vasteland), waardoor het eiland aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis (dat zijn waarde behoudt), een investering of een permanente verhuizing.

De absolute vastgoed-hotspot op het eiland ligt in het Zuiden rond Costa Adeje, Playa de las Américas en Los Cristianos. Hier zijn de woningen, door de uitstekende ligging, ook iets duurder. Deze Zuid-West kant van het eiland vangt bovendien het minste wind dankzij de bergen ten Noord-Oosten van de regio. Het klimaat is hier dan ook het hele jaar door ideaal.

Solum Tenerife
Solum: Tenerife biedt een breed scala aan vastgoedmogelijkheden

Benieuwd naar onze projecten in Tenerife?:

Los Jardines de Abama – Tenerife

Vanaf € 876.000
Los Jardines de Abama: Volledig ingerichte 1, 2 of 3 slaapkamer appartementen met zicht op
Niels Bruggeman

Las Villas del Tenis – Tenerife

Vanaf € 2.050.000
Las Villas del Tenis: Luxueuze villa’s met zicht op La Gomera in de Abama community
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Iconic Tenerife

Vanaf € 1.005.000
Iconic Tenerife: Prachtige frontline beach appartementen en penthouses in Adeje Iconic bie
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Siam Blue – Tenerife

Vanaf € 3.650.000
Siam Blue: Moderne villa’s met zeezicht in hartje Costa Adeje, Tenerife Siam Blue is
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Palma Real Suites – Tenerife

Vanaf € 290.000
Palma Real Suites: Moderne appartementen en penthouses vlakbij de zee in Palm Mar, Tenerif
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Atlantic Homes – Tenerife

Vanaf € 650.000
Atlantic Homes: Prachtige moderne appartementen in Tenerife met zicht op de Atlantische Oc
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Solum – Tenerife

Vanaf € 772.658
Solum: Luxueuze frontline appartementen in Tenerife met spectaculair zicht op de Atlantisc
Niels Bruggeman

Wonen in Tenerife is als het leven in een eeuwig paradijs. Met zijn aangename klimaat, adembenemende natuurlijke schoonheid, hoge levenskwaliteit, culturele diversiteit en diverse vastgoedmogelijkheden, biedt het eiland alles wat je nodig hebt voor een vervuld leven. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuur en verkenning, Tenerife verwelkomt je met open armen. Ontdek snel onze projecten in Tenerife!

Lees meer in onze andere blogs:

Compare Listings