Your search results

Huizenmarkt in Malaga blijft groeien

Posted by Ken Klaver on april 11, 2023
0

Wij zijn verheugd om te delen dat de huizenmarkt in provincie Malaga opnieuw een enorme belangstelling heeft gekregen. Het is duidelijk dat de vastgoedmarkt in deze regio blijft groeien en bloeien. Dit is niet alleen goed nieuws voor de lokale economie, maar ook voor investeerders en huizenkopers die op zoek zijn naar hun droomhuis in deze prachtige regio.

Málaga: de zesde grootste stad van Spanje

Malaga, gelegen in het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol, staat bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden en rijke culturele erfgoed. Maar de stad heeft ook een opkomende vastgoedmarkt die steeds meer investeerders aantrekt. Het is de op vijf na grootste stad van Spanje, en is een populaire bestemming voor toeristen, expats en gepensioneerden.

Waarom is Málaga populair?

De populariteit van de huizenmarkt in Malaga is te danken aan een aantal factoren.

  1. Ten eerste is er de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding van de woningen in de regio. Malaga biedt een breed scala aan eigendommen, van historische herenhuizen tot moderne nieuwbouwappartementen, allemaal tegen betaalbare prijzen.
  2. Er is een sterke vraag naar onroerend goed in de stad, dankzij de groeiende bevolking en de toenemende toeristenindustrie.
  3. Bovendien biedt de stad een hoog rendement op investeringen, met goede huurinkomsten (meer hierover later) en een solide waardering van onroerend goed.
  4. Bovendien is Malaga een prachtige plek om te wonen. Het heeft een mild klimaat, mooie stranden en een bruisend stadsleven. Het is geen verrassing dat veel mensen deze regio beschouwen als een ideale plek om een huis te kopen.Het warme en zonnige klimaat van Malaga is een andere aantrekkingskracht voor toeristen en investeerders. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius, is Malaga een aantrekkelijke bestemming

Toeristen vinden Málaga steeds beter!

Een van de belangrijkste redenen achter de groei van de vastgoedmarkt in Malaga is de toename van het aantal toeristen dat de stad bezoekt. In 2019 ontving de stad meer dan 13 miljoen toeristen, en dit aantal groeit nog steeds. De stad biedt niet alleen zon en zee, maar heeft ook een rijk cultureel aanbod, waaronder het Picasso Museum en het Alcazaba-kasteel.

Meer weten over Málaga? Lees hier onze Malaga gids

De toekomst van de huizenmarkt in Malaga?

Wat kunnen we verwachten in de komende jaren? Volgens de laatste prognoses zal de vastgoedmarkt in Malaga blijven groeien, zij het op een iets trager tempo dan in voorgaande jaren. Dit betekent dat er nog steeds veel kansen zijn voor investeerders en huizenkopers om te profiteren van de stijgende markt.

Als u overweegt om een huis te kopen in Malaga, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning en het afhandelen van de aankoop.

Lees ook: Málaga de nieuwe Silicon Valley?

Forse stijging in aantal afgesloten hypotheken in Málaga

De huizenmarkt in Málaga blijft groeien en dit is te zien in het toenemende aantal afgesloten hypotheken. Tussen januari en juli van dit jaar nam het aantal afgesloten hypotheken in Málaga met 22 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met in totaal 13.616 afgesloten hypotheken is dit het hoogste aantal voor deze periode sinds 2010. De stijging van de Euribor lijkt vooralsnog geen belemmering te vormen voor mensen die een huis willen kopen in Andalusië. De gegevens zijn afkomstig uit woensdag bijgewerkte INE-statistieken en bevestigen het niveau van de onroerendgoedmarkt aan de Costa del Sol.

Stijging in contrast met matiging van groei op nationaal niveau

De sterk toegenomen vraag naar hypotheken in Málaga staat in contrast met de matiging van de groei op nationaal niveau. Alleen al in de maand juli, de laatste maand met gepubliceerde gegevens en waarin de Euribor flink steeg, steeg het aantal hypotheken in Spanje met 2,3 procent, terwijl deze stijging in Málaga 19,2 procent was. De totale groei lag op nationaal niveau rond de 15 procent, terwijl deze in Málaga, zoals eerder genoemd, 22 procent was.

Gemiddelde hypotheekbedrag

Ook blijven de huizenprijzen stijgen, wat blijkt uit het gemiddelde bedrag waarvoor hypotheken worden afgesloten. In de provincie Málaga lag dit bedrag op 176.000 euro, vergeleken met 159.000 euro in dezelfde maand van vorig jaar en 144.000 euro in 2020.

Meer van onze vastgoedblog:

Duurste woningen in Marbella

Binnen de provincie staan de duurste woningen in Marbella. Hier wordt gemiddeld 3.340 euro per vierkante meter betaald, wat zeer dichtbij het historisch record van 3.353 euro per vierkante meter in juni 2006 ligt.

appartement te koop Marbella
Marbella vanaf de zee

ONTDEK: De beste nieuwbouw te koop in 2023

Ook in Fuengirola zijn de kosten voor huisvesting momenteel op het hoogste niveau met 3.086 euro per vierkante meter, waarmee het de op één na duurste stad in de provincie Málaga is. Op de derde plaats staat Benahavís met 3.019 euro per vierkante meter.

Lees ook: Nieuwbouw kopen in Málaga: De nieuwe parel van de Costa del Sol?

Belangrijk: Financiële planning

Daarnaast is het ook belangrijk om uw financiën goed te plannen. Zorg ervoor dat u de kosten van de aankoop van een huis in Spanje begrijpt, inclusief belastingen, notariskosten en advocaatkosten. Overweeg ook hoe u de woning wilt financieren, of u nu van plan bent om contant te betalen of een hypotheek af te sluiten.

Download onze gratis financiële gids

Vul onderstaand formulier in om alles te weten te komen over de kosten, benodigdheden en plichten die bij de aanschaf van een woning in Zuid-Spanje komen kijken.

IIS 2022 Financiele checklist costa del sol nieuwbouw

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat de huizenmarkt in Malaga altijd in beweging is. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de regio, zodat u de beste beslissingen kunt nemen als het gaat om het kopen van onroerend goed.

Conclusie

In conclusie, de huizenmarkt in Malaga blijft een aantrekkelijke optie voor investeerders en huizenkopers. Met betaalbare prijzen, een prachtige locatie en een groeiende markt, is het geen wonder dat zoveel mensen ervoor kiezen om hier een huis te kopen. Als u op zoek bent naar uw droomhuis in Malaga, neem dan contact op met een betrouwbare makelaar en begin uw zoektocht vandaag nog.

Bedankt voor het lezen van: Huizenmarkt in Malaga blijft groeien. Bekijk hier alle vastgoedprojecten te koop in Costa del Sol.

Leave a Reply

Compare Listings