geavanceerd zoeken
Your search results

Stedelijke woningen aan de Costa del Sol

City properties

De beste nieuwbouw appartementen, penthouses, en villa’s te koop in de leukste steden zoals Marbella, Estepona, Mijas, Sotogrande en andere hotspots aan de Costa del Sol.

Living Estepona INVESTINSPAIN 2021 06 23 om 09 47 40 2

Al jaar en dag bezit Marbella een zeer grote aantrekkingskracht. Logisch, gezien het zowat de parel van de Costa del Sol is. Onder andere het klimaat, de levensstijl en de bekende golfbanen zijn belangrijke redenen waarom Marbella zo geliefd is. Het is een levendige stad die voor elke generatie wat te bieden heeft. Maar ook andere steden hun aanzien groeit enorm ten opzichte van het centrale Marbella. Estepona bijvoorbeeld wordt beschouwd als onderdeel van “the golden triangle” naast het mooie Benahavís en het glamoureuze Marbella en is uitgegroeid tot het groene center van de Costa del Sol. De aantrekkingskracht van deze stad ligt namelijk in het vele groen dat er doorheen de straten te vinden is en ook de authenticiteit die nog steeds aanwezig is. Nieuwbouw projecten schieten hier dan ook als paddenstoelen uit de grond, waardoor investeerders dus ook heel vaak die kant uitgaan.

Steden zoals Málaga, Marbella, Fuengirola en Estepona bieden heel wat interessante stedelijke woningen aan zowel in het centrum als net erbuiten. Een van de ultieme combinaties is frontline beach in het stadscentrum, waardoor zee en faciliteiten uiterst dichtbij liggen. Er wordt hier echter wel vaker ingeboet qua woonoppervlakte. Gaan we ons oriënteren naar de stadsrand, dan komen de ruimere villa’s en appartementen in zicht. Om de beste optie’s voor u te kunnen selecteren nemen we graag uw wensen door in een kennismakend gesprek. Wil u alvast een voorproefje? Check dan zeker onze nieuwbouw projecten op deze pagina om een overzicht te krijgen van welke city properties voor u in aanmerking zouden komen!

Uitgelichte stedelijke woningen in Costa del Sol

Verkocht
Verkocht

Marein Banús – Uitverkocht

Vanaf € 2.485.000
Marein Banús: Exclusief villaproject op 50 meter van het strand en vlakbij Puerto Banús &# ...

Málaga Towers

Vanaf € 2.253.000
Málaga Towers: Frontline beach appartementen vlakbij Málaga centrum – Vanaf €2.253.0 ...

Luxe villa’s te koop vlakbij stadscentra in Costa del Sol

Bekijk hier een exclusief aanbod van +1miljoen nieuwbouw villa’s te koop in Zuid-Spanje.

Verkocht
Verkocht

Banús Bay – Uitverkocht

Vanaf € 1.602.000
Banús Bay: Luxe halfvrijstaande en vrijstaande villa’s vlakbij Puerto Banús ...
Verkocht
Verkocht

Marein Banús – Uitverkocht

Vanaf € 2.485.000
Marein Banús: Exclusief villaproject op 50 meter van het strand en vlakbij Puerto Banús &# ...
Verkocht
Verkocht

La Fuente Marbella – Uitverkocht

Vanaf € 2.200.000
La Fuente Marbella: Hoogwaardige villa’s met zeezicht vlakbij het strand in Marbella ...
LaFuente Banús Bay - Luxe nieuwbouw villa's 7

Exclusieve stedelijke appartementen te koop in Costa del Sol

Bekijk hier een exclusief aanbod van luxe appartementen  te koop in Zuid-Spanje. Deze nieuwbouw projecten liggen vlakbij het stadscentrum en de zee!

Living Estepona

Vanaf € 253.000
Living Estepona: Nieuwbouw appartementen vlakbij het strand in centrum Estepona – Va ...
Verkocht
Verkocht

DARYA ESTEPONA (Uitverkocht)

Uitverkocht
Darya Estepona: 36 exclusieve woningen op sea front locatie in Estepona- Uitverkocht Een n ...
Verkocht
Verkocht

Scenic Estepona – Uitverkocht

Vanaf € 285.000
Scenic Estepona: Luxueus nieuwbouw project vlakbij het centrum van Estepona – Vanaf ...

Costa del Sol feiten

 • Spanje heeft een van de gezondste levensstijlen en hoogste levensverwachtingen ter wereld
 • Andalusië is het levendigste deel van Spanje en de bakermat van veel van zijn culturele iconen
 • Het klimaat, het landschap, de voorzieningen en de levenskwaliteit van de Costa del Sol maken het tot de ultieme lifestyle bestemming in Europa
 • De lage dichtheid, ruimte, open landschappen en indrukwekkende uitzichten zorgen ervoor dat u nooit ver van de natuur bent.
 • Dit wordt nog versterkt door het feit dat het gebied zo’n rijke diversiteit aan locaties, levensstijlen en eigendommen biedt
 • De kustgebieden die bekend staan als de “Costas” bieden een levensstijl die buitenlandse kopers aanspreekt
 • Een brede waaier van woningtypes en prijsklassen bestaan hier
 • Marbella is de meest gevestigde high-end residentiële zone aan de Costa del Sol, met vijf-sterren diensten en aantrekkingskracht, maar andere gebieden bieden alternatieven die steeds meer in de mode zijn
 • Dit is vooral het geval in Marbella Oost, Benahavis en Estepona, waar veel van de nieuwe en moderne eigendommen kunnen gevonden worden
 • Finca Cortesin en Sotogrande, aan de westkant van de Costa del Sol, zijn zeer selectieve residentiële resorts omgeven door natuur
 • De markt- en prijsgroei van de laatste jaren was vooral gericht op nieuwgebouwde appartementen en villa’s

Costa del Sol – Een unieke levensstijl

Binnen Andalusië is de kuststreek die bekend staat als de Costa del Sol de onmiskenbare levensstijl-bestemming voor mensen uit heel Europa en daarbuiten. Het gebied, dat zich uitstrekt van Sotogrande in het westen tot Malaga in het oosten, biedt spectaculair subtropisch groen en zeegezichten binnen het zonnigste klimaat van Europa.

Dit zorgt voor een unieke manier van leven die ideaal is voor buitenactiviteiten zoals golf, zeilen, paardrijden, tennis, yoga en wandelen. Een levendige kosmopolitische sociale scène heeft zich hier ontwikkeld sinds de internationale elite deze regio voor het eerst ‘ontdekte’ in de jaren 1950, en vandaag is Marbella een upmarket residentiële lifestyle bestemming in het hart van de Costa del Sol.

De meer dan 70 golfbanen waarvan het groen zich over het gebied uitspreidt belichamen zijn vermogen om u het leven ten volle te laten beleven, maar toch heeft elk deel van de Costa del Sol zijn eigen kenmerken en levensstijl geschiktheid. Het meest aantrekkelijk is de regio van Marbella Oost via Benahavis en Estepona naar Sotogrande.

Nieuwbouw woningen kopen in Costa del Sol

Nieuwbouwwoningen of woningen in aanbouw worden meestal gekocht d.m.v. een makelaar, of direct van de ontwikkelaar. Het is onmogelijk om van een particuliere eigenaar nieuwbouw te kopen, zodat er normaal gesproken minder ruimte is voor prijsonderhandelingen.

De prijs van een nieuwbouw villa of appartement is precies dezelfde als u dit via een makelaar koopt, of direct bij de ontwikkelaar. Daarom kiezen veel buitenlandse kopers in Zuid-Spanje om een makelaar in te schakelen.

Het proces is ook anders, want bij het ondertekenen van de koopovereenkomst en het maken van een aanbetaling zal uw advocaat controleren of alles is zoals de ontwikkelaar beweert. Zodra dit is bevestigd, wordt de betaling door de koper gedaan in regelmatige termijnen, zoals vastgelegd in het koopcontract, totdat de laatste betaling is voltooid en het onroerend goed op uw naam is geregistreerd, compleet met eerste bewonersvergunning.

Het nieuwbouw koopproces wordt geregeld door wetten, die voorschrijven dat al het geld dat tijdens de bouwperiode wordt betaald, moet worden gegarandeerd door een bank of verzekeringsmaatschappij.

Bovendien verplicht deze wet de projectontwikkelaar om een verzekering voor 10 jaar af te sluiten met betrekking tot eventuele basisgebreken aan het gebouw, met de kopers als begunstigden. Om er zeker van te zijn dat het onroerend goed wordt geleverd volgens de overeengekomen specificaties, is het altijd verstandig om een uitgebreide oplevering te doen alvorens de levering te aanvaarden. Voor de rest gelden dezelfde regels, zodat de door de ontwikkelaar aan de koper afgegeven overdrachtsakte voor een notaris wordt ondertekend en de woning op naam van de nieuwe eigenaar wordt geregistreerd, compleet met eerste bewonersvergunning.

Meer over de Costa del Sol

Niet gevonden wat u zocht?

Neem dan contact op met Investinspain. Onze vastgoed-experts helpen u graag verder met uw zoektocht naar dé perfecte woning in Zuid-Spanje.

[contact-form-7 id=”35073″]

Compare Listings