geavanceerd zoeken
Your search results

Appartement kopen Marbella: Een investering voor levensgenieters

Appartement kopen Marbella: Een investering voor levensgenieters  – Wilt u iedere dag wakker worden met uitzicht op zee en een verkoelende zeebries? Vastgoedmakelaar INVESTINSPAIN vindt voor u de meest aantrekkelijke luxeappartementen in Marbella. Eerstelijns zeezicht, een appartement pal aan één van de 72 golfterreinen, een penthouse met uitzicht op de prachtige natuur of een ongekend ruime villa-appartementen.  Ons aanbod aan up-market vastgoed op exclusieve toplocaties is enorm en neemt constant toe.

In dit artikel:

 • Huidige situatie vastgoedmarkt Marbella
 • De beste appartementen in Marbella
 • Opteer voor een betrouwbare makelaar bij de aankoop voor uw appartement in Marbella
 • Vastgoed kopen in Spanje: Hoe werkt dat?
 • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje

Huidige situatie vastgoedmarkt Marbella

In iets meer dan een decennium hebben we de impact gehad van een financiële crisis en de Covid-pandemie, maar de vastgoedmarkt van de Costa del Sol komt er altijd weer bovenop. Dit geldt ook wanneer we verder terugkijken in het verleden, en wanneer men de reden analyseert voor dit opmerkelijke vermogen om terug te slaan uit wat meestal mondiale situaties zijn, is de duidelijke conclusie dat het de levenskwaliteit van deze regio is die haar echte en blijvende wenselijkheid geeft. Met andere woorden, de Costa del Sol en Marbella in het bijzonder hebben iets te bieden dat niet in waarde vermindert, maar met elk jaar – en crisis – lijkt te groeien.

De vastgoedmarkt van de Costa del Sol zat al enkele jaren in een stevige herstel-groei-modus, gedreven door een sterke vraag naar nieuw gebouwde moderne villa’s en appartementen, toen de Covid-crisis in het voorjaar van 2020 toesloeg. Wat volgde werd niet veroorzaakt door een financiële of macro-economische crisis, en er was ook geen gebrek aan vraag, maar eerder een gedwongen sluiting van de economie en reisroutes die de markt rechtstreeks troffen. Niet alleen werden sectoren als toerisme, horeca en detailhandel sterk getroffen door deze sluitingen, maar terwijl de online aanvragen voor onroerend goed aan de Costa del Sol sterk toenamen, was vrijwel niemand in staat om te reizen voor bezichtigingen of oplevering bij de notaris.

Het resultaat was een aanzienlijke daling van de omzet, maar terwijl de meesten van ons een sterk herstel in 2021 verwachtten, vestigde de werkelijke kracht van de vraag, vooral in het midden- en hogere segment van de vastgoedmarkt aan de Costa del Sol, nieuwe records. Dit wijst op de hierboven genoemde onverminderde vraag naar deze regio, maar was ook het product van:

 • Het vrijkomen van onbevredigde vraag uit 2020
 • De Covide opsluiting – waardoor velen de sprong willen wagen en kiezen voor lifestyle-gedreven keuzes zoals het kopen van een woning in Marbella
 • De snelle groei van werken op afstand

Eerder waargenomen trends werden dus in de afgelopen twee jaar versneld, en ze hebben niet alleen geleid tot een sterke hernieuwde groei van het toerisme en onroerend goed aan de Costa del Sol, maar ook tot een reeks nieuwe trends, zoals:

 • Een groeiend aantal kopers zijn gezinnen van 30 tot 50 jaar, vaak met schoolgaande kinderen.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de scholen en de algemene dienstverlening nu de bevolking het hele jaar door groeit, maar het verandert ook geleidelijk het soort onroerend goed waar nu de meeste vraag naar is:

 • Een relatieve verschuiving van appartementen naar villa’s – en van vakantiewoningen naar permanente of semi-permanente woningen, met de bijbehorende nadruk op kwaliteit, technologie en comfort.
 • Een verlangen naar werk-, ontspannings-, trainings- en tuinruimten
 • Een duidelijke voorkeur voor moderne en nieuwe woningen, maar aangezien deze nu schaars zijn, een grotere acceptatie van off-plan kopen en levertijden
 • Gerenoveerde en gemoderniseerde woningen op goede locaties zijn ook populair
 • Beperkte voorraad in Marbella trekt kopers naar nieuwe gebieden in Benahavis, Estepona, Marbella Oost en Mijas Costa.
 • Het populairst zijn appartementen €500k voor en €1 miljoen tot €15 miljoen voor villa’s.

De beste appartementen in Marbella

In dit overzicht hebben we de 3 beste nieuwbouw appartement projecten geselecteerd. Deze selectie bestaat uit luxe appartementen die momenteel te koop worden aangeboden. De opleveringstermijn van de woningen varieert van 2022 tot en met 2024.

1. Tiara: High-end nieuwbouw project gelegen te Benahavís – vanaf €750.000

Tiara bestaat uit 56 exclusieve woningen met 3 en 4 slaapkamers en een panoramisch uitzicht op zee, verdeeld over 7 blokken. Elke woning is perfect ontworpen met uw welzijn en comfort in het achterhoofd. Alle slaapkamers in de woningen hebben een eigen badkamer, evenals een extra badkamer voor de privacy van de gasten. De meeste terrassen zijn overdekt, behalve de penthouses die voorzien zijn van een pergola. De keukens in alle woningen van Tiara zijn volledig uitgerust met designmeubelen en energiezuinige apparatuur.

Dit schitterende appartementencomplex biedt zijn bewoners een ideaal verblijf, gekenmerkt door het welzijn en comfort dat een zorgvuldig ontwerp met aandacht voor de kleinste details biedt. Tiara ligt bevoorrechte locatie boven de golfvallei, een uitstekende plek aan de Costa del Sol op slechts 10 minuten van Marbella en van de kosmopolitische jachthaven Puerto Banus. Bovendien geniet u binnen dit project van uitgebreide faciliteiten zoals binnen- en buitenzwembaden, gym, spa, co-working zone, enzovoort.

Meer info vindt u hier!

Tiara

Vanaf € 1.026.000
Tiara: High-end nieuwbouw project gelegen te Benahavís met appartementen Tiara bestaat uit ...

2. ISEA Estepona: nieuwbouw appartementen met zeezicht– vanaf €325.000

Deze nieuwe urbanisatie in Estepona is verdeeld in 54 appartementen met zeezicht en grote terrassen. Binnen dit project vindt u 2 en 3 slaapkamer appartementen en 2 slaapkamer duplex penthouses. U kan er de hele dag door genieten van de Spaanse zon én van zeezicht, want er zijn zowel vooraan als achteraan terrassen bij de units voorzien.

ISEA Estepona is uitgerust met een gemeenschappelijk zwembad dat wordt omringd door weelderige tuinen. Daarnaast kan u ook genieten van de aanwezige fitness, sauna en speelzone voor kinderen.

Meer info vindt u hier!

ISEA Estepona

Vanaf € 399.000
ISEA Estepona: nieuwbouw appartementen vlakbij Estepona Golf met zeezicht Deze nieuwe urba ...

3. Marbella Lake: Moderne ontwikkeling in het hart van Golf Valley, in Nueva Andalucía – Vanaf €690.00

Marbella Lake is een nieuwe ontwikkeling die bestaat uit 98 appartementen verdeeld over blokken van telkens 3 verdiepen in eigentijdse mediterrane stijl. De appartementen met 2 en 3 slaapkamers en de prachtige penthouses en duplexwoningen worden omgeven door zorgvuldig aangelegde tuinen en vier gemeenschappelijke zwembaden.

Het Marbella Lake project is zodanig ontworpen dat alle woningen genieten van een indrukwekkend panoramisch uitzicht vanaf de royale terrassen en woonkamers. De architectuur in de gemeenschappelijke ruimtes van Marbella Lake is geïnspireerd op de “Boho Chic” en “Country Chic” esthetische concepten waar natuurlijke materialen en kleuren worden gecombineerd om op een evenwichtige manier op te gaan in het lokale landschap, wat een ontspannen sfeer en een ontsnapping naar een rustige omgeving bevordert.

De woningen worden volledig uitgerust met topkwaliteit, merkafwerkingen en worden instapklaar opgeleverd. Elke woning heeft bovendien ook een berging en een parkeerplaats inbegrepen.

Meer info vindt u hier!

Marbella Lake

Vanaf € 800.000
Marbella Lake, een moderne ontwikkeling in het hart van Golf Valley, in Nueva Andalucía &# ...

Opteer voor een betrouwbare makelaar bij de aankoop van uw appartement in Marbella

Omdat een appartement kopen in Marbella een complex proces kan zijn, helpt het als u kan terugvallen op een betrouwbare makelaar. INVESTINSPAIN beschikt over vele jaren kennis van zaken, zowel ter plaatse als hier in eigen land. We specialiseren ons in de regio Marbella en kunnen u op de hoogte brengen van de meest interessante nieuwbouwprojecten. Check zeker onze top 5 appartement projecten in Marbella!

We beginnen met een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Mechelen of op ons kantoor in Utrecht, Nederland. Tijdens dit gesprek bespreken we uw noden, wensen en budget. Na deze oriëntering nemen we de zoektocht van u over. Op basis van ons gesprek vinden wij voor u een droompand aan de Costa del Sol. Deze selectie stellen we u voor en overleggen welke panden u het meest bekoren. Dan volgt de bezichtiging ter plaatse om de favoriete panden en hun directe omgeving te verkennen tijdens een comfortabele, meerdaagse inspectietrip.

Uw perfecte match gevonden en bezichtigd? INVESTINSPAIN blijft u na aankoop bijstaan met juridisch en fiscaal advies, vertalingen van de administratieve zaken, de inrichting van uw nieuwe appartement, onderhoud, beveiliging en nog veel meer. Kies voor een veilige investering om jarenlang als doorwinterde levensgenieter te beleven.

Vastgoed kopen in Spanje: Hoe werkt dat?

Als vastgoedmakelaar zijn wij, INVESTINSPAIN, gespecialiseerd in de regio MarbellaSan PedroEstepona, het ‘Saint-Tropez’ van Spanje. Niet alleen vanwege het klimaat en de levenskwaliteit, maar tevens omdat dit één van de minst crisis-gevoelige gebied is in Spanje. Wenst u een appartement of villa te kopen via een vastgoedmakelaar in MarbellaEstepona, die uw taal spreekt? Laat ons helpen! We willen onze klanten een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. Hier zit een emotie bij en wij luisteren graag naar deze.

Investeren in Spaans vastgoed? InvestinSpain-oprichter Gunther de Vleeschouwer legt uit in deze korte video hoe dat werkt.

Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje

Wat de laatste jaren enorm is opgevallen is het aantal IIS klanten dat een tweede verblijf in Zuid-Spanje als investering ziet (of toch deels) en voor hen komt het rendement op de eerste plaats. Dat is een heel ander uitgangspunt dan wanneer u iets zoekt om er zelf van te genieten. In het eerste geval rijst dan de vraag ‘Wat zijn de parameters waarmee ik rekening dien te houden bij verhuur en/of herverkoop?’ Als antwoord op deze vraag in de markt, hebben we besloten om een gratis E-book beschikbaar te stellen.

Eindelijk! Investeren in Spaanse Nieuwbouw zonder zorgen!

Hoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI per jaar) - De ultieme checklist

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST! 

 • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje
 • 9 kritische punten die uw investering in gevaar kunnen brengen
 • Lijst: Praktische zaken voor vakantieverhuur in Andalusië
 • Aanbevelingen: de beste investeringen in 2020(Q3/Q4)
 • Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst (3 slaapkamer appartement)
 • Download ons gratis E-boek.
 • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde kennis voor een solide investering.

nieuwbouw investering investinspain be costa del sol

Eindelijk! Investeren in Spaanse Nieuwbouw zonder zorgen!

Hoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI per jaar) - De ultieme checklist

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST! 

 • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje
 • 9 kritische punten die uw investering in gevaar kunnen brengen
 • Lijst: Praktische zaken voor vakantieverhuur in Andalusië
 • Aanbevelingen: de beste investeringen in 2020(Q3/Q4)
 • Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst (3 slaapkamer appartement)
 • Download ons gratis E-boek.
 • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde kennis voor een solide investering.

nieuwbouw investering investinspain be costa del sol

Een solide nieuwbouw investering in Spanje begint hier. Download ons E-boek!

Vul uw gegevens in en krijg DIRECT toegang tot ons GRATIS E-BOEK.


Welkom bij Investinspain.be

Een eigen woning hebben in het zuiden van Spanje heeft heel wat voordelen, maar er komt meer bij kijken dan u zou denken.

Vaak krijgen we de vraag van onze klanten welke de fiscale aspecten zijn, die gepaard gaan met een aankoop in het Zuiden, als Belg of Nederlander.

Om al deze vragen op een gestructureerde manier te beantwoorden, hebben wij deze financiële checklist opgesteld samen met Arcos en Lamers, een Nederlandstalige advocaat & fiscalist die al velen jaren actief is aan de Spaanse Zuidkust.

In dit gratis E-book staan alle belangrijke regels, wetten en weetjes in overzichtelijke hoofdstukken beschreven. Doe er uw voordeel mee! 

null

Gunther de Vleeschouwer

Oprichter Investinspain

Compare Listings